Kinderconcert 'The Snowman'

Zondagmiddag 2 februari 2020: twee concerten, resp. om 14.00 en 16.00 uur. Het orkest van Toonkunst Bussum o.l.v. dirigent Yiorgo Moutsiaras. Verteller: Louise Römer. Solozang: Emerald Rouse.

Raymond Briggs’s betoverende sprookje vertelt over een jongen die een sneeuwpop maakt; zijn sneeuwpop komt tot leven, en de twee beleven samen allerlei avonturen. Het verhaal is beroemd geworden door de vaak bekroonde tekenfilm The Snowman. Ook de filmmuziek, gecomponeerd door Howard Blake, is wereldberoemd geworden. Wie kent niet de song “Walking in the Air”? Emerald Rouse zingt hierbij de solo. Het orkest van Toonkunst Bussum voert de filmmuziek live uit bij de vertoning van de tekenfilm. Louise Römer vertelt daarbij het verhaal met de voor haar zo kenmerkende levendige voordracht.

Aan het begin van ieder concert worden de instrumenten van het orkest aan het publiek voorgesteld. Na het concert mogen kinderen uit het publiek het orkest inlopen, en alle instrumenten bekijken en uitproberen met hulp en uitleg van de musici.

Van Tot Toelichting

Dag Van Tot Toelichting