Kerstloop S.V. 's-Graveland

26 december wordt de traditionele Kerstloop gehouden bij de s.v. ‘s-Graveland.

De start is om 10.30 uur en inschrijven kan vanaf 9.30 uur. De afstand van de Kerstloop is 7,5 km. en voor de kinderen tot en met 12 jaar is er een recreatieloopje over iets meer dan 2 km. Zij starten kort nadat de grote loop is vertrokken. Voor het inschrijfgeld hoeven deelnemers het niet te laten, hoewel dat voor het eerst sinds de invoering van de euro (!) is verhoogd naar € 4,00. Daar tegenover staat dat het inschrijfgeld voor de Kisdrun is verlaagd naar € 2,00. En daarvoor krijgen de deelnemers ook nog een leuke herinnering en na afloop natuurlijk de traditionele sinaasappels.

Voordeel van de organisatie bij een sportvereniging is, dat er voldoende kleed- en douchegelegenheid is. Er zijn acht ruime kleedkamers beschikbaar met aparte kleedkamers voor de vrouwen.

De route van de Kerstloop gaat via het Kininelaantje en het Zuidereinde naar de ingang van het bos bij Gooilust. Over goed begaanbare bospaden en geaccidenteerd terrein komen de deelnemers zo’n zes kilometer later het Corversbos uit ter hoogte van de Beresteinseweg. Via het Kininelaantje keren ze na bijna 7,5 km. weer terug bij de finish. De Kidsrun voert de deelnemertjes alleen over het Kininelaantje.

Al jaren blijken veel mensen het fijn te vinden om tijdens de Kerstdagen er even tussenuit te zijn om de benen letterlijk te strekken. De Kerstloop is dan ook voor veel deelnemers een jaarlijks weerzien in een gezellige omgeving. Dat alles maakt de Kerstloop tot een ideaal evenement waar zowel de wedstrijdloper, de getrainde loper als de recreant zijn plek heeft gevonden. Dus mis ‘m niet op 26 december a.s.

Voor meer informatie: 0652169096.

Van Tot Toelichting
€ 2.00 Jeugd