Kerstfeest in de Schaapskooi op de Blaricummerheide 2020

Zondag 13 december viert Goois Natuurreservaat Kerst in de Schaapskooi op de Blaricummerheide. Van 13.30 tot 16.00 uur is de Schaapskooi geopend en is iedereen welkom voor muziek, knutselen, koek en zopie en winterse gezelligheid.

De kudde Drentse Heideschapen, die onderdak vindt in de Schaapskooi, dwaalt lekker op de hei. In de Schaapskooi zelf zingt een koor fijne kerstmuziek.

Naast muziek en de kerstverhalen kunnen kinderen onder begeleiding van IVN natuurgidsen kaarsen van bijenwas maken en engeltjes van schapenwol knutselen om thuis in de kerstboom te hangen. We zorgen voor winterse gezelligheid met kerstmuziek! De Koffie Society zal met hun Gooische Koffiebus weer overheerlijke koffie, thee, chocomelk, alcoholvrije glühwein en heerlijke winterse versnaperingen aanbieden.

Gratis toegang
De toegang tot het kerstfeest bij De Schaapskooi is gratis. Al wordt een financiële bijdrage voor Goois Natuurreservaat zeer op prijs gesteld.

De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum. En is het beste wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer te bereiken. Parkeergelegenheid voor auto’s is beperkt.

Over de Schaapskooi
De Schaapskooi op de Blaricummerheide is een veel bezochte locatie in het Goois Natuurreservaat. In de vroege ochtend en aan het einde van de dag is de kans groot om de schaapskudde bij de kooi te treffen. Op zondagen zijn bezoekers speciaal welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Natuurgidsen van het IVN, afdeling Gooi, geven dan uitleg over een diversiteit aan onderwerpen. Er is aandacht voor zwerfstenen, dieren in de winter, padden, lammetjes, vogels en insecten van de heide, Schotse hooglanders, schapen en paddenstoelen.

Zondag 13 december 2020 Vanaf 13:30 tot en met 16:00