Kamermuziekfestival Tyranni Flock in plofhuis van Fort Uitermeer

In het plofhuis van het fort speelt de Amsterdamse band Tyranni Flock een gevarieerd programma met prachtige soundscapes. Maar voor het zover is... krijg je de smeuïge verhalen te horen over Fort Uitermeer.

Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. ‘We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep’, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht.

Bij de ochtend- en middagconcerten beginnen we met een rondleiding. 'Avonds is er voorafgaand aan het concert een lezing over het fort.

14.45 uur: Rondleiding over het fortterein
15.00 uur: Concert van Tyranni Flock met muziek van hun nieuwe EP #2. Tyranni Flock bestaat uit:
Itai Weissman – EWI
Remi J. Edson – fluit