Kamermuziekfestival Strijktrio bij fort Nigtevecht

Neem een kijkje op het fort en luister daarna naar violiste Saskia Otto, altvioliste Anna den Herder en celliste Nuala McKenna.

Fort bij Nigtevecht ligt verscholen bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Een plek waar het bijna altijd rustig is geweest. Dat veranderde aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Op 31 juli 1914 kondigde de Nederlandse regering de mobilisatie van de strijdkrachten af. Ook dit fort van de Stelling van Amsterdam werd bemand. Deze verdedigingslinie moest indringers op afstand van de hoofdstad te houden. Zo’n driehonderd soldaten, 24 officieren en een commandant moesten Meijer waren in Fort bij Nigtevecht gelegerd om de sluis tussen de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal te verdedigen.

Voorafgaand aan het concert krijg je rondleiding door het fort. Proef de authentieke sfeer!

14.00: Rondleiding door het fort
15.00 uur: Concert