Kamermuziekfestival Beleef de vier jaargetijden met Carla Leurs in het fort bij Nigtevecht

Neem een kijkje op het authentieke fort van de Stelling van Amsterdam, Unesco Werelderfgoed. Daarna spelen Carla Leurs, Ursula Dütschler en het Cugnon Consort op deze bijzondere locatie de 4 jaargetijden van Vivaldi.

Fort bij Nigtevecht ligt verscholen bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Een plek waar het bijna altijd rustig is geweest. Dat veranderde aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Op 31 juli 1914 kondigde de Nederlandse regering de mobilisatie van de strijdkrachten af. Ook dit fort van de Stelling van Amsterdam werd bemand. Deze verdedigingslinie moest indringers op afstand van de hoofdstad te houden. Zo’n driehonderd soldaten, 24 officieren en een commandant moesten Meijer waren in Fort bij Nigtevecht gelegerd om de sluis tussen de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal te verdedigen.

Voorafgaand aan het concert krijg je rondleiding door het fort. Proef de authentieke sfeer!

19.00 uur: Rondleiding door het fort
20.00 - 21.00 uur: Concert van het Cugnon Consort

Het Cugnon Consort
Carla Leurs, viool
Ursula Dütschler, klavecimbel

A. Vivaldi – De Vier Jaargetijden (1723), toegelicht door Carla Leurs

Carla Leurs speelt op een viool, gebouwd in 1808 in Parijs door Nicolas Lupot, ook wel de Stradivarius van Frankrijk genoemd. Ze speelt daarnaast met een kostbare vioolstrijkstok, gebouwd door Dominique Peccatte (Parijs ca. 1850), beide uit de NMF-collectie.

Koop nu een kaartje

Van Tot Toelichting