Hotel Gooiland

Welkom in Hotel Gooiland, het eerste Dutch Brand Hotel van Nederland. Complex Gooiland van architect Jan Duiker is het visitekaartje van het Nieuwe Bouwen. Strakke en moderne zakelijkheid. Licht en lucht. Luxe maar niet pocherig. Maak je geen zorgen, dat is niet kil. Dat is werelds en hip. Warm word je bij ons onder je dekbed. En die komt van de Hema. Oer-Hollands en gewoon ouderwets goed. Net als alle andere Nederlandse merken die je in ons hotel tegenkomt.

Grand Hotel Gooiland (1936) is een begrip in Hilversum. Tientallen jaren is Gooiland het bruisende hart van de stad. Vooruitstrevend en modern. Ontworpen door architect Jan Duiker in opdracht van de familie Buurke. Zij vestigen zich samen met andere Amsterdamse elite begin vorige eeuw in het dorpse Gooi en missen ‘stads vertier’. Daar moet een moderniteit als een theater met hotel en bar verandering in brengen. Duiker, net als die andere grote Hilversumse architect Dudok, vertegenwoordiger van het Nieuwe Bouwen, tekent een voor die tijd ongekend modern complex. Strak en zakelijk, zonder overbodige versierselen, maar toch luxe. Met veel stalen kozijnen en grote ramen. Licht en lucht zorgen voor een gevoel van gastvrijheid. De sfeer is voornaam, kosmopolitisch. Gooiland wordt de plek waar je moet zijn. Een locatie met grandeur.

Maar laten we eerlijk zijn. Vergane glorie, wordt de laatste jaren ook vaak gefluisterd. Philip Lamers (1989) gelooft in de plek. De jonge Gooilanddirecteur klopt bij Paulus Emden Huitema & Ellen Honig van Identity Matching Academy aan. Samen zoeken ze de genius loci, de geest van de locatie. Want daar ligt de sleutel van hernieuwd succes. Die vinden ze in de combinatie van oer-Hollandse merken, strakke luxe en een knipoog naar de hoogtijdagen van de radio. Niet door letterlijk het verleden te kopiëren, maar zich te laten inspireren door de geschiedenis en er een hippe draai aan te geven. Een plek zonder angst, vol zelfvertrouwen en dynamiek.

Net als in 1936 is Grand Hotel Gooiland in 2017 weer de plek waar je moet zijn.