Historische kunstenaars ateliers geopend voor publiek in Blaricum

Bezoek de Historische ateliers van de Dooyewaard Stichting op zondag 10 juni. Ontdek tevens de geschiedenis van het Gooi waar vanaf het eind van de 19 e eeuw de dorpen Laren en Blaricum een grote aantrekkingskracht hadden op kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en wereldverbeteraars.

Zij vestigden zich in ateliers en koloniehutten, aangetrokken door de groene en landelijke omgeving. Vele beroemde kunstenaars hebben in Laren en Blaricum bijgedragen aan het vormen van een van de beroemdste kunstenaars kolonies van Europa. De Dooyewaard Stichting heeft 5 historische ateliers (waar kunstenaars als Mondriaan en Hart Nibbrig nog hebben gewerkt) weten te behouden en zorgvuldig gerestaureerd. De ateliers worden tegenwoordig tijdelijk bewoond door kunstenaars. Bezoek de hedendaagse kunstenaars kolonie in het groen aan de Schapendrift 75 in Blaricum waar drie prachtige ateliers uit ca. 1900 open zijn voor bezoekers van 13-17 u. Meer informatie op www.dooyewaardstichting.nl.

Zondag 10 juni 2018 Vanaf 13:00 tot 17:00

Schapendrift Model.NdtrcItem.HouseNumber