Historische Kasteeltuin Muiderslot

De prachtige historische tuinen bij het Muiderslot zijn, zoals gebruikelijk was in de 17e eeuw, voor de sier en voor de kweek. De loofgang (berceau) verdeelt de tuin in een Warmoeshof (met groenten van vroeger) en een Kruidhof (met keukenkruiden, geneeskrachtige kruiden en verf- en sierkruiden).

Van maart tot oktober zijn de Warmoezeniers (de vrijwilligers) aan het werk in de tuinen. Ze vertellen u graag en met trots over de tuin en alles wat er groeit.
Achter het kasteel ligt de pruimenboomgaard, die in 2007 opnieuw werd aangeplant. Hier vindt de bekende uitdrukking “Tot in de pruimentijd!” zijn oorsprong. Met deze woorden zwaaide P.C. Hooft zijn gasten uit.

Wilt u meer informatie over de historische tuinen van het Muiderslot? Of lijkt het u leuk om enkele uren per week vrijwilliger te worden in deze bijzondere tuinen? Neem dan contact op met onze hortulanus Henk Boers: henk.boers@muiderslot.nl

Beelden in de tuin
In de tuinen vindt u ook beelden van bekende kunstenaars.

Herengracht Model.NdtrcItem.HouseNumber
1398 AA, Muiden