Grachtenfestival in de Van Houtenkerk: Club Classique & Julia Tom

In de prachtige Van Houtenkerk te Weesp speelt Club Classique samen met celliste Julia Tom het monumentale Strijkkwintet in C van Franz Schubert.

De 31-jarige Schubert schreef de laatste noten van dit kwintet, voor de bijzondere bezetting van strijkkwartet met een extra cello, twee maanden voor zijn dood. Het werk is tot op vandaag de dag een van de meest geliefde werken uit de kamermuziek; intimiteit wordt afgewisseld met orkestrale klanken, melancholie maakt op momenten plaats voor hoop. Het tweede deel, het hartverscheurende Adagio, raakt je vanaf de eerste tot de laatste noot tot diep in je ziel.

Grachtenfestival
Ieder jaar in augustus vindt tien dagen lang het Grachtenfestival plaats. Hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen, waarbij jonge musici van over de hele wereld je verrassen met hun eigen muzikale verhaal. Wie de rising stars wil leren kennen, komt naar het Grachtenfestival! Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties. Daarbij dient de stad Amsterdam, van oost tot west en van noord tot zuid, als decor. Met meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties.

Dag Van Tot Toelichting
Woensdag 14 augustus 2019 19:00