Grachtenfestival bij Ottenhome: VIB Brass

Luister dinsdag 13 augustus om 19:00 en 21:00 uur vanaf het prachtige terras van Ottenhome in Kortenhoef naar swingende jazz- en filmmuziek. Met uitzicht op het meer de Wijde Blik kijk naar het 16-koppige blazersensemble VIB Brass dat op een ponton in het water de meest zomerse muziek ten gehore brengt.

VIB: Een grensoverschrijdende formatie die van het ene naar het andere uiterste gaat. VIB is een veelzijdige band, bestaande uit een drummer, sousafoon, trompetten, trombones, hoorns en een bugel. Dit jonge gezelschap raakt het publiek in de ziel met orkestrale en filmische composities en weet als geen ander hoe je New Orleans jazz nieuw leven inblaast. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Marc van Kessel. De band trad onder meer op met jazzlegende Eric Vloeimans en stonden op podia als Jazz in Duketown en TivoliVredenburg.

Grachtenfestival
Ieder jaar in augustus vindt tien dagen lang het Grachtenfestival plaats. Hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen, waarbij jonge musici van over de hele wereld je verrassen met hun eigen muzikale verhaal. Wie de rising stars wil leren kennen, komt naar het Grachtenfestival! Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties. Daarbij dient de stad Amsterdam, van oost tot west en van noord tot zuid, als decor. Met meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties.

Dag Van Tot Toelichting
Dinsdag 13 augustus 2019 19:00