Grachtenfestival: Babylon Quartet

In de betoverende binnentuin van Buitenplaats Doornburgh speelt het Babylon Quartet op maandag 12 augustus om 14:00 uur en 16:00 uur volksmuziek uit het heden en verleden. Tijdens dit concert luister je naar twee prachtige kwartetten van Haydn en Dvorak, geïnspireerd door vroegere Oost-Europese volksmuziek.

De diversiteit van het strijkkwartet komt tijdens dit concert duidelijk naar voren wanneer het Babylon Quartet naast de oude meesters ook populaire muziek uit de jaren 60 laat horen. Deze vier jonge strijkers sluiten af met vrolijke muziek van onder meer Joni Mitchell en The Beatles.

Het grachtenfestival
Ieder jaar in augustus wordt tien dagen lang het Grachtenfestival georganiseerd. Het zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Wie de rising stars van de toekomst wil leren kennen, komt naar het Grachtenfestival! Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties. Daarbij dient de stad Amsterdam, van oost tot west en van noord tot zuid, als decor. Met meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties.

Dag Van Tot Toelichting
Maandag 12 augustus 2019 14:00