Goois Ouderen Koor verzorgt feestelijk kerstconcert in de Grote Kerk Hilversum

Op woensdag 12 december 2018 hult het Goois Ouderen Koor, onder leiding van dirigente Alexandra d’Espinoza, de Grote Kerk aan de Kerkbrink in Hilversum in kerstsferen. Samen met pianist Henk van der Hoeven en een jonge violiste klinkt er een warm en afwisselend muzikaal kerstprogramma.

Het 60-leden tellende vierstemmige koor zingt onder meer het prachtige ‘Alleluja’ uit Mozarts ‘Exsultate, jubilate’ en het indrukwekkende ‘Gloria in excelsis Deo’ van Vivaldi. Naast deze klassiekers staan er ook luchtige en vrolijke kerstliederen op het programma. Meezingen is niet verplicht, maar wordt altijd aangemoedigd.

De muzikale leiding wordt verzorgd door Alexandra d’Espinoza, vaste dirigente van het Goois Ouderen Koor. Alexandra studeerde zang aan onder meer het Nationale Conservatorium en de Opera-academie van het Colon Theater in Buenos Aires. In Nederland volgde ze een master in Zang aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag, waar ze zich specialiseerde in Pedagogie. Naast koorbegeleiding geeft ze op het moment ook zanglessen. Het koor wordt muzikaal begeleid door pianist Henk van der Hoeven en een telentvolle jonge violiste.

Het Goois Ouderen Koor is een gemengd Hilversums koor, bestaande uit ongeveer 60 actieve en muzikale leden. Met veel plezier zingen ze vierstemmig een zo breed mogelijk repertoire: van Nederlandse liedjes, operette en musicalhits, tot klassieke liederen. Het koor treedt regelmatig op in diverse wooncentra voor ouderen en verpleeghuizen in het Gooi. Afgelopen juni verzorgde het koor nog een bijzonder open-deurenconcert in het kader van Iktoon-Hilversum, samen met sopraan Elma van den Dool.

Het kerstconcert van het Goois Ouderen Koor duurt van 11:45 tot 13:00 uur. De kerkdeuren gaan open om 11:30 uur.

De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage na afloop van het concert wordt altijd zeer op prijs gesteld.

Praktische informatie

Gratis toegang

Woensdag 12 december 2018 Vanaf 11:30 tot en met 13:00

Kerkbrink Model.NdtrcItem.HouseNumber
1211 BX, Hilversum