Fietstocht "Sporen uit het verleden"

De Historische Kring Huizen onderneemt zaterdag 26 september weer een bijzondere fietstocht naar sporen uit het verleden in de directe omgeving van Huizen. Deze sporen worden bezocht tijdens een 2 uur durende rit.

De route voert langs doorkijkjes op het dorp met de kerk die ogenschijnlijk de eeuwen door niet veranderd zijn, de enige grafheuvel die op Huizer grondgebied is gevonden en de kei die in 1953 is ontdekt in het Bikbergerbos. Maar er is meer. Dat Nederland in de Eerste Wereldoorlog neutraal is gebleven is bekend, maar men was wel voorbereid op een aanval uit het oosten. Huizen maakte in die periode deel uit van de zogenaamde voorstelling van Naarden. De loopgraven die rondom ons dorp lagen zijn nu na honderd jaar nog steeds herkenbaar in het landschap. Deze en nog veel meer plekken zullen aangedaan worden.

Deelname is gratis, maar vanwege beperkte deelname is vooraf aanmelden noodzakelijk: info@historischekringhuizen.nl of telefonisch via 5260580.

Zaterdag 26 september 2020 Vanaf 13:30 tot en met 15:30