Fietsroute: De rijkdom van de zuidelijke vechtplassen

Tijdens deze fietstocht maakt u kennis met het veelzijdige karakter van de regio Gooi & Vecht. Deze fietsronde, waarover u in rustig fietstempo ruim 3 uur doet, brengt u naar de mooiste plekjes van de Gooi en Vecht.

De route begint bij Oud Zuylen en voert u door het plassengebied van de Maarsseveense- en Loosdrechtseplassen. De laatste kilometers van de route fiets u langs de historische buitenplaatsen aan de rivier de Vecht. Gedurende de route zijn voldoende gezellige horecapunten met terras om even te ontspannen en te genieten van een hapje en een drankje.

Bijzondere bezienswaardigheden en attracties onderweg:
Slot Zuylen, Molen van de Polder Buitenweg, Molen van de Polder Westbroek Maarssenveense en Loosdrechtse plassen voor zwem- en zon- en vaarmogelijkheden, Spa Sereen (wellness, sauna), Streekmuseum Vredegoed, Molen De Kraai, De Hoorneboegseheide, Kasteel-Museum Sypesteijn, Steenfabriek Vecht en Rhijn, Vechtstreekmuseum/Drogisterijmuseum, Fort Tienhoven, buitenplaats Gansenhoeck, Goudestein, Ridderhofstad Bolestein, Huys ten Bosch, Vechtensteijn en Op Buuren-Buiten.

Kijk hier voor het complete overzicht van de routes in de regio Gooi & Vecht op www.routesingooivecht.nl

Praktische informatie

Tocht/Route
Afstand 42.1