Expositie 'Verkade langs de Vechtstreek'

Van 5 juni – 12 augustus 2018 kunt u de veelomvattende expositie 'Verkade langs de Vechtstreek' bekijken in Streekmuseum Vredegoed aan de Heuvellaan 7, 3612 BA Tienhoven/Oud-Maarsseveen.

Een stukje geschiedenis: In 1915 kwam het Verkade-album “De Vecht” uit, een overzicht van aquarellen en pentekeningen van onze streek met teksten van Jac. P. Thijsse. De kunstenaars Jan Voerman jr., Willem Wenckebach en Edzard Koning maakten de aquarellen aan de hand van het verhaal van Jac. P. Thijsse.

Honderd jaar later, in 2015, is door het Vechtstreekmuseum een tentoonstelling ingericht. Deze tentoonstelling omvatte zo’n 27 uitvergrote aquarellen/pentekeningen; naast elke aquarel is een foto van de tegenwoordige situatie geplaatst. De foto’s zijn gemaakt door leden van de Foto-en Videoclub Loenen, nl. Co Boomgaard, Giel Gulpers, Fred Heubel, Gerhard Hof, Corrie Kok, Ron Noordenbos en Stephen van Santvoort. Daarnaast hebben de leden van de club de plekken die zijn afgebeeld, bezocht en gefotografeerd. Een groot aantal uitvergrote aquarellen met bijbehorende recente foto’s zijn hier te zien. deze tonen een zeer goede weergave van de bezienswaardigheden van vroeger langs de Vecht (het gebied van Utrecht Weerdsluis tot Weesp).

Boeiend voor iedereen die geïnteresseerd is in de mooie, historische Vechtstreek en voor iedereen die van aquarellen en foto’s houdt! Wees welkom in Streekmuseum Vredegoed die met deze expositie weer bewijst een goede neus te hebben voor kwaliteit.

Van Tot Toelichting
Volwassenen € 3.50

Vanaf Dinsdag 5 juni 2018 tot Zondag 12 augustus 2018

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00

* De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingstijden van Streekmuseum Vredegoed: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Buiten deze tijden uitsluitend op afspraak, minimaal vijf personen. Neem hiervoor contact met ons op via 06-28352489 of info@vredegoed.nl.

Heuvellaan Model.NdtrcItem.HouseNumber
3612 BA, Tienhoven Ut