Expositie 'Van Nijenrode tot Nyenrode' bij RHCV Breukelen

De geschiedenis van kasteel Nijenrode en zijn bewoners staat centraal tijdens een tentoonstelling in het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen te Breukelen, het regionale archief van de streek.

Kasteel Nijenrode is al eeuwenlang een begrip in Breukelen. Gebouwd rond 1275, een aantal keer verwoest, maar steeds weer opgebouwd, verwaarloosd en uiteindelijk in volle glorie gerestaureerd, dat is heel in het kort de geschiedenis van Nijenrode. In 2018 is het 100 jaar geleden dat de verdedigbare woontoren (de donjon) op zijn middeleeuwse resten is herbouwd. Dit feit gecombineerd met het 'Europese jaar van het culturele erfgoed' vormt de aanleiding om terug te blikken hoe het kasteel de loop der eeuwen heeft doorstaan.
De veranderingen van Nijenrode worden door middel van prenten en foto's uit de collectie van het regionale archief in beeld gebracht, aangevuld met een bruikleen van Museum Flehite. In chronologische volgorde, van de oudste afbeeldingen van het kasteel 'Nijenroy' uit 1606 tot een recente foto van de zuidingang van Nijenrode, komen de geschiedenis en de vele gedaantes van het bijzondere kasteel aan de orde. Ook de belangstelling van de koninklijke familie voor Nijenrode ontbreekt natuurlijk niet. Prins Bernhard en Koningin Juliana hebben bij verschillende gelegenheden het kasteel bezocht.

De tentoonstelling is tot en met 13 december elke dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur te bezoeken bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen, gelegen aan de Schepersweg 6E Breukelen onder de bibliotheek. Bent u niet in de gelegenheid om naar de tentoonstelling te komen? Dan kunt u op onze website www.rhcvechtenvenen.nl de gelijknamige web-tentoonstelling 'Van Nijenroy tot Nyenrode' bekijken.

Praktische informatie

Gratis toegang

Vanaf Donderdag 4 oktober 2018 tot en met Donderdag 13 december 2018

Dag Van Tot
Dinsdag 09:00 16:00
Donderdag 09:00 16:00

Schepersweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3621 JK, Breukelen Ut