Expositie 'NUDE NOW'

Museum Hilversum presenteert aan de hand van de priv├ęcollectie van Lindy en Roy Kahmann en van de Kahmann Gallery Collectie een overzicht van hoofdzakelijk Nederlandse naaktfotografie. NUDE NOW bevat bijzondere stukken uit de fotografiegeschiedenis, maar ook werken van de nieuwste talenten van dit moment. Het lichaam wordt afgebeeld als kunst, als uiting van creatieve vrijheid en het vieren van de schoonheid.

De tentoonstelling NUDE NOW viert de schoonheid van het lichaam met bijzondere en unieke foto’s van historische beelden van beroemde fotografen tot werken van jonge talenten. Speciaal voor deze expositie zette een aantal fotografen de stap naar videokunst en experimenteren met Virtual Reality. De tentoonstelling NUDE NOW is van 6 juli tot en met 22 september in Museum Hilversum te zien.

Schoonheid in ruim honderd werken
De tentoonstelling bestaat uit 110 werken van 33 fotografen die samen de geschiedenis van de naaktfotografie weergeven. Foto’s van bekende fotografen als Helmut Newton, Ed van der Elsken en Eva Besnyö worden gepresenteerd naast gevestigde namen als Koos Breukel, Sanne Sannes en Stephan Vanfleteren. Daarnaast is de jongere generatie fotografen vertegenwoordigd met onder ander Bastiaan Woudt, Laura Hospes en Paul Cupido.

Nieuwe ontwikkelingen
De jonge fotografen vieren hun eigen creatieve vrijheid op het thema NUDE NOW door het zoeken naar nieuwe manieren om hun verhaal te vertellen. Zo tonen Hospes en Woudt voor het eerst hun videokunst en ontwikkelden zij samen met Carla van de Puttelaar VR-belevingen. ‘VR geeft een andere intimiteit dan fotografie of video. Je kunt heel dichtbij komen en wordt zelf onderdeel van het werk.’

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 6 juli 2019 tot en met Zondag 22 september 2019

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Maandag 11:00 17:00
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00