Driemasterzeilen naar Pampus – Zondag onder zeil

Zeilen naar Pampus aan boord van driemastklipper Sanne Sophia. Uitwaaien en volop genieten op het ruime dek of heerlijk plaatsnemen in de riante salon met bar, het historische zeilschip uit 1886 toont u op elke plek haar volle karakter. We kunnen er veel over schrijven, maar één ding is zeker…u beleeft het vanaf de eerste stap aan dek. Of het nu gaat om het hijsen en neerhalen van het grootzeil, de fok of kluiver, het overstag gaan of in de rol van roerganger… iedereen – van junior tot senior - mag naar eigen voorkeur en mogelijkheden meehelpen.

Programma * Afvaart aan de Herengracht bij de Sluis om 10:30 uur.
* Vanaf Muiden zetten we koers naar het IJsselmeer. We passeren de zeesluizen, varen langs het Muiderslot, het Koninklijke jacht De Groene Draeck en het gestrande piratenschip Elisabeth Smit.
* Onderweg naar Pampus verkennen we de kustlijn van het IJsselmeer waarbij we langs plaatsen als Muiderberg, IJburg en Durgerdam varen.
* Na de lunch 'liggen we voor Pampus' en is een bezoek aan dit voormalige forteiland of een virtuele tour door het fort mogelijk. Entreebewijzen zijn aan boord verkrijgbaar.
* Als iedereen weer aan boord is, hijsen we opnieuw de zeilen en zetten we koers terug naar Muiden.
* We meren weer aan om plusminus 16.00 uur.
Reisinformatie Om 10:30 uur verwelkomt de schipper en zijn bemanning u aan boord en serveren wij koffie/ thee met iets lekkers.
Als de trossen zijn losgegooid varen we richting het IJsselmeer en worden de zeilen gehesen. Onze gasten die mee willen helpen, worden ingedeeld en assisteren de bemanning met het hijsen van de zeilen, overstag gaan en het sturen (aan het roer staan). We zetten koers richting Pampus. Onderweg serveren we een heerlijke lunch in de salon.
Als we letterlijk ‘Voor Pampus liggen’, kunt u desgewenst van boord voor een verkenning van dit voormalig forteiland. Tickets daarvoor zijn aan boord verkrijgbaar (entree tot Pampus € 11,= p.p).
Zodra iedereen weer aan boord is, worden de zeilen gehesen en zetten we koers terug naar Muiden. Rond 16:00 uur verlaat u het schip in Muiden.

Prijzen 2019
Volwassenen : € 30,= (cateringpakket € 17,50)
Kinderen : € 20,= ( cateringpakket € 12,50)
Een cateringpakket bestaande uit : koffie of thee bij aankomst met iets lekkers, een scheepslunch met broodjes, soep en een warme snack, in de middag borrelhapjes. Drankjes kunt u aan boord kopen. Het nuttigen van zelf meegebrachte consumpties is niet toegestaan.

Gebruik bij boeking code DMZ2019VVV en u neemt een 2e persoon gratis mee! Deze korting geldt uitsluitend voor de vaartocht.

Boeken via de webshop

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Zondag 18 augustus 2019 10:30 16:00
Zondag 25 augustus 2019 10:30 16:00

Herengracht Model.NdtrcItem.HouseNumber
1398 AA, Muiden