DeMess Naarden; Erik van Muiswinkel 'Buigt allen mee voor Drs. P'

Cabaretier Erik van Muiswinkel gaat een theatervoorstelling maken over tekstschrijver Heinz Polzer, beter bekend onder zijn pseudoniem Drs. P. In augustus 2019 is het honderd jaar geleden dat Polzer werd geboren.

In de voorstelling Buigt allen mee voor Drs. P vertolkt Van Muiswinkel enkele tientallen liedjes van de artiest en belicht de cabaretier zijn leven. Hij maakt de show samen met pianist Guus van Marwijk.
"Al vanaf mijn zestiende ben ik een van zijn discipelen", aldus Van Muiswinkel. "Zijn honderdste geboortedag is het ideale moment om zijn werk extra onder de aandacht te gaan brengen." Hij bevestigt het bericht van de website Zwartekat dat hij Polzer niet de hele voorstelling gaat imiteren. "Dat is nodeloos en dodelijk vermoeiend. Al bevat de avond wel een overzichtje van de diverse Drs. P-imitatoren die er geweest zijn. Mike Boddé zal in elk geval niet ontbreken in dat overzicht."
De eerste reeks voorstellingen start in april 2019, na de zomer gaat de tournee verder. De cabaretier wil het programma vooral gaan spelen in kleine zalen, zoals Drs. P dat zelf ook deed. Polzer trad heel veel op in cafés, jongerencentra en op scholen. Ik hoop op die manier wellicht ook de jongere generatie kennis te kunnen laten maken met zijn virtuoze werk."
In 2019 zullen er meer activiteiten zijn ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Drs. P. De tekstschrijver overleed vijf jaar geleden.

Van Tot Toelichting
€ 17.50 incl pauzedrankje