De Avond van de Stadsdichter Hilversum

Op 30 januari 2020, de Nationale Gedichtendag, vindt de derde editie van de Avond van de Stadsdichter weer plaats in poppodium De Vorstin in Hilversum. Het evenement is gratis toegankelijk dus laat je verrassen door de veelzijdigheid van po√ęzie!

De Avond van de Stadsdichter is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij jongeren in aanraking kunnen komen met poëzie en hier ook zelf mee aan de slag gaan. Dit doen zij in de vorm van een poëzie-battle, afgewisseld met een gevarieerd programma met performances van dichters, Spoken Word-artiesten en muzikanten.

Programma
Houd deze link in de gaten voor het volledige programma!

Voorrondes
In de aanloop naar de Avond van de Stadsdichter organiseert de School der Poëzie speciale workshops voor leerlingen uit de onder- en bovenbouw van het Aloysius College, het A. Roland Holst College en het Gemeentelijk Gymnasium. Uit de workshop worden een aantal leerlingen geselecteerd die mee mogen doen aan de voorrondes in Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum. Daar zal worden bepaald welke leerlingen mogen optreden tijdens de finale op 30 januari. Een deskundige jury zal de finalisten beoordelen, maar iedereen is welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Stadsdichter
De Avond van de Stadsdichter is een initiatief van stadsdichter Mieke van Zonneveld. Sinds 2018 is Van Zonneveld de stadsdichter van Hilversum. Vanuit die rol schrijft ze jaarlijks gedichten voor de stad en draagt zij deze voor bij bijzondere evenementen, zoals de Verhalenparade, Dutch Media Week, verschillende herdenkingen en de welkomstavond voor nieuwe inwoners.

Organisatie
De Avond wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Hilversum, poppodium de Vorstin, Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum, de School der Poëzie en Stichting Hilversum Marketing.

Praktische informatie

Donderdag 30 januari 2020 vanaf 19:30