Concert op pianoforte in Kasteel Loenersloot

Op vrijdag 10 mei vanaf 20:00 uur zal de gerenommeerde (pianoforte)pianiste Kaoru Iwamura een concert geven in Kasteel Loenersloot, Rijksstraatweg 211 te Loenersloot. Dit concert wordt gehouden in de prachtige tuinkamer, op de Broadwood pianoforte uit 1829.

Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Voor en na de pauze wordt er 35 minuten gespeeld. Het concert is dus rond 21.45 uur afgelopen. Bij ontvangst wordt u koffie of thee aangeboden. In de pauze en na het concert kunt u gebruik maken van het aanbod aan drankjes / hapjes.

Toegang: € 18,00. Leden van Utrechts Landschap betalen € 16,50. U kunt reserveren via www.utrechtslandschap.nl (zie de Agenda bij Excursies en Activiteiten). U kunt ook aan de zaal terecht, tenzij het concert uitverkocht is. Voor parkeren is een speciale parkeerplaats beschikbaar, bereikbaar via lichtgroene verwijzingsborden. Medewerkers wijzen u de weg. Vanaf daar is het hooguit 7 minuten lopen naar het kasteel.

Kaoru Iwamura speelde al een aantal keren met veel succes in het slot tijdens een Dag van het Kasteel. In de tuinkamer met zijn schitterende, unieke, geschilderde behangsels uit de 18 eeuw vinden - en vonden al sinds die tijd - regelmatig concerten plaats. De pianoforte is in bruikleen gegeven door Geelvinck Muziek Musea, Amsterdam en Zutphen en is onlangs geheel gerestaureerd door Olaf van Hees, Pianoforte Restauratie.

Het programma van Kaoru:
Beethoven: Ecossaise’ in Es Sonatine in G Op. 79 (1809) "Cuckoo"
Dussek: Rosline Castle with The Lass of Peatie’s Mill, Variations
Felix Mendelssohn: Venetianisches gondellied Op. 19-6 uit "Lieder ohne Worte"
John Field: Rondo uit sonate Nr. 1
Egberts: Inventie for pianoforte no.1

na de pauze
Clementi: Sonate in b klein op. 40-2
Field: Nocturne in A; Rondo ‘Twelve O’clock’

Gezien haar eerdere optredens belooft dit een prachtig concert te worden!

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 18.00
€ 16.50 Leden van Utrechts Landschap

Vrijdag 10 mei 2019 Vanaf 20:00 tot en met 21:45

Rijksstraatweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3634 AL, Loenersloot