Cantate op de Brink: Johannes Passion deel 1

Voor het eerst bij Cantate op de Brink een passie van Johann Sebastian Bach. Op zaterdag 23 maart klinkt om 16.30 uur in de Grote Kerk het eerste deel van de Johannes-Passion. Gelouterde solisten voeren het meesterwerk uit samen met zangers uit de Nederlandse Händelvereniging en het orkest van Cantate op de Brink. Dit alles onder leiding van Harry van Berne.

Het eerste deel van Bachs Johannes-Passion bevat 20 onderdelen, waaronder het beroemde openingskoor ‘Herr, unser Herrscher’ en sluit af met de wonderschone koraal ‘Petrus, der nicht denkt zurück’. Voor de meeste bezoekers behoeft de Johannes-Passion geen toelichting. Heeft u deze passie echter nog niet eerder live gehoord, dan is deze cantatevesper een uitgelezen kans om kennis te maken met het prachtige eerste deel.

Gelouterde solisten
Solisten: Marjon Strijk, sopraan; Elsbeth Gerritsen, alt; Steven van Gils, tenor en evangelist en Daniël Hermán Mostert, bas.
Het koor bestaat uit zangers van de Nederlandse Händelvereniging. Enkele van hen verzorgen ook de kleinere solopartijen uit de passie. Eerder werkte de Händelvereniging mee aan Cantate op de Brink bij de drukbezochte uitvoeringen van delen van Händels Messiah.
Het eerste deel van de Johannes-Passion duurt een kleine 60 minuten.
Meer informatie over deze bijzondere cantatevesper alsook het programma voor het gehele seizoen kunt u vinden op de website van Cantate op de Brink. Daarnaast kunt u Cantate op de Brink op facebook volgen.

Meer informatie op www.cantateopdebrink.nl.

Belang
Belang regionaal