Buitenplaatsen rondvaart met Rederij Loenen aan de Vecht

Stap aan boord en bekijk de mooiste buitenplaatsen van dichtbij. Deze rondvaart gaat via Loenen, Nieuwersluis en Breukelen en voert je o.a. langs de buitenplaatsen Vecht en Lommer, Vrederust, Beek en Hoff, Bijdorp, Nieuwerhoek, Rupelmonde, Sterreschans, Vreedenhof, Vechtzigt en vele anderen. Als de bruggen onderweg meewerken vaar je tot aan kasteel Nijenrode. Dagelijks te boeken van 6 juli t/m 31 oktober.

Historie
Buitenplaatsen werden in de 17de en 18de eeuw gebouwd als zomerhuis door rijke Amsterdammers. Hier, op het platteland, konden zij de warme en vieze stad ontvluchten. Voor veel Amsterdammers was de Vechtstreek populair: het was dicht bij Amsterdam, en bood veel rust, ruimte en frisse lucht. Ook was het gebied interessant omdat ondernemers en kooplui er geld konden verdienen. Boerderijen met veel land en baksteen- en dakpanfabriekjes vormden een goede investering. Ooit stonden er wel 200 - grote en kleinere - buitenplaatsen langs de Vecht. Dat zijn er nu nog 72. Hiermee is Stichtse Vecht (nog steeds) de gemeente met de meeste buitenplaatsen van Nederland.
Rederij Loenen aan de Vecht vaart in deze periode met kleine gezelschappen. Hierdoor kunnen zij aan boord en op de wal voldoende afstand realiseren. De schippers dragen indien nodig een mondkapje.

Zin in een gezellig uitje op het water? Stap dan aan boord en kom lekker varen en culinair genieten op een van de unieke schepen van de Rederij. Picknick met lekkere broodjes, High Tea, High Wine en High Beer is ook mogelijk. Als je aan boord stapt heeft de chef net de catering klaar gezet volgens alle geldende normen. Geniet van al het lekkers en vaar ondertussen langs de mooiste buitenplaatsen van de Vechtstreek.
Dagelijks kun je op 3 tijdstippen reserveren: 11.00 uur, 14.00 uur en 17.30 uur.
Elke rondvaart duurt 2,5 uur.

Vertrek is Loenen aan de Vecht en je vaart door Nieuwersluis en Breukelen en langs kasteel Nyenrode. In overleg ook opstappen mogelijk in Loosdrecht.

Je kunt de catering helemaal zelf samenstellen of voor een van de arrangementen kiezen die het beste past bij het tijdstip van de rondvaart. Het stap-in-en-geniet arrangement € 22,50 varen + € 7,- catering p.p. Dit basisarrangement bestaat uit 2,5 uur varen en is inclusief 2 koppen koffie of thee, 2 belegde broodjes ; een bruine zachte bol met kaas en een witte zachte bol met ham en een bakje rauwkost.