Buitenplaatsen rondvaart met Rederij aan de Vecht

Stap aan boord en bekijk de mooiste buitenplaatsen van dichtbij. Deze rondvaart gaat via Loenen, Nieuwersluis en Breukelen en voert u o.a. langs de buitenplaatsen Vecht en Lommer, Vrederust, Beek en Hoff, Bijdorp, Nieuwerhoek, Rupelmonde, Sterreschans, Vreedenhof, Vechtzigt en vele anderen. Als de bruggen onderweg meewerken varen we tot aan kasteel Nijenrode. Dagelijks te boeken van 6 juli t/m 31 december. Duur 2,5 uur.

Buitenplaatsen werden in de 17de en 18de eeuw gebouwd als zomerhuis door rijke Amsterdammers. Hier, op het gezonde platteland, konden zij de warme en vieze stad ontvluchten. Ooit stonden er wel 200 -grote en kleinere- buitenplaatsen langs de Vecht. Dat zijn er nu nog 72. Hiermee is Stichtse Vecht (nog steeds) de gemeente met de meeste buitenplaatsen van Nederland. Voor veel Amsterdammers was de Vechtstreek populair: het was dicht bij Amsterdam, en bood veel rust, ruimte en frisse lucht. Ook was het gebied interessant omdat ondernemers en kooplui er geld konden verdienen. Boerderijen met veel land en baksteen- en dakpanfabriekjes vormden een goede investering. 

Catering
Aan boord is koffie, thee, frisdrank, bier en wijn te verkrijgen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om vooruit catering te bestellen om onderweg te nuttigen. Dit kunt u bij uw reservering aangeven.

Reserveren
Deze rondvaart kunt u tot 1 dag voor vertrek direct boeken via de agenda op onze pagina. U kunt betalen met Ideal via een beveiligde pagina van uw eigen bank. Wilt u vandaag nog met 1 van deze rondvaarten mee? Dan kunt u Rederij aan de Vecht bellen op het nummer 0294 - 244 001.

Opstapplaats
Opstapplaats is aan de Loswal, links naast Molen de Hoop.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 19.50

Vanaf Zaterdag 6 juli 2019 tot en met Dinsdag 31 december 2019

Dag Van Tot Van Tot
Zondag 13:30
Maandag 10:30 13:30
Dinsdag 10:30 13:30
Woensdag 13:30
Donderdag 13:30
Vrijdag 13:30
Zaterdag 13:30