'Beter in het Pinetum' Dag

Pinetum Blijdensteijn organiseert een middag vol ontspannende activiteiten. Op het programma staan rondleidingen, workshops, een lezing over de geneeskracht van planten en muziek met de handpan.

Diverse ontspannende activiteiten biedt deze middag u. Nathalie de Haas geeft twee korte sessies Zhineng Qigong, een vorm van Chinese yoga die gericht is op het verzamelen van nieuwe energie (=chi) en het loslaten van oude energie met behulp van eenvoudige bewegingen die iedereen kan maken. Uw lichaam ontspant zich en het wordt rustiger in uw hoofd.

U kunt meelopen met een rondleiding langs de geneeskrachtige coniferen en planten in het Pinetum met Gerdy van der Lans. Mariette Belderbos houdt een lezing in het bezoekerscentrum over de wetenschappelijk bewezen feiten over hoe groen ons welzijn kan bevorderen. Met Paulien Frieling kunt u een Shinrin Yoku-wandeling door het Pinetum maken. Hiervoor dient u zich wel op te geven, omdat de groepsgrootte beperkt is tot 15 personen. Aanmelden via: evenementen@pinetum.nl

Ook dit jaar kunt u weer Rens Spanjaard ontmoeten onder de grote spar. Rens maakt bijzondere hydrosollen van coniferen, die u kunt ruiken. Hydrosollen worden verkregen naast etherische olie door het destilleerproces, maar zijn gebaseerd op water met daarin oplosbare vluchtige stoffen. De werkzaamheid van de diverse hydrosollen wordt uitgelegd.

Daarnaast wordt de sfeervolle muziek weer verzorgd door Joris Cohen met de handpan. Een verrassend mooi geluid tussen de bomen zal u in vervoering brengen. Kortom, een geweldige middag met een oprecht 'Beter in het Pinetum'-gevoel!

Programma en tijdschema:

12.30 uur: demo hydrosollen Rens Spanjaard
12.45 uur: demo Zhineng Qigong met Nathalie de Haas (half uur)
13.30 uur: demo hydrosollen Rens Spanjaard
13.45 uur: demo Zhineng Qigong met Nathalie de Haas (half uur)
14.00 uur: rondleiding langs de geneeskrachtige coniferen en planten met Gerdy van der Lans
14.30 uur: demo hydrosollen Rens Spanjaard
15.00 uur: lezing in het bezoekerscentrum door Mariette Belderbos
15.45 uur: Shinrin Yoku-wandeling in het Pinetum met Paulien Frieling, vooraf aanmelden via evenementen@pinetum.nl

Praktische informatie

Zondag 1 september 2019 Vanaf 12:30 tot en met 16:00

Van der Lindenlaan Model.NdtrcItem.HouseNumber
1217 PJ, Hilversum