B&B Floris V

B&B Floris V is gelegen aan een klein dijkje De Kwakel in het pittoreske Kortenhoef, op 1 km vanaf het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten ‘s-Graveland. Onze B&B heeft 2 lodges voor max. 4 personen per lodge. De Kortenhoefse Kwakel is onderdeel van het Floris V-pad LAW 1-3, van Amsterdam naar Bergen op Zoom en gaat over in de GR-12 naar Parijs. Tevens is B&B Floris V op 2,5 km gelegen vanaf LAW 2 Trekvogelpad, van Bergen aan Zee naar Enschede.

Onze B&B is uw thuis voor uw etappestop of uw thuis tijdens uw ontdekkingstocht door onze bijzondere omgeving. Voor natuurliefhebbers zijn natuurgebieden van Natuurmonumenten op loop- en fietsafstand, zoals de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen en het Naardermeer. Op steenworp afstand bevinden zich de Kortenhoefse-, Ankeveense- en Loosdrechtse plassen. Ideaal om in de zomermaanden te kanoën, zeilen, zwemmen, suppen en in de winter om te schaatsen.

Zoekt u meer cultuur dan liggen de volgende trekpleisters op fietsafstand; Hilversum (5 km), Bussum (7 km), Laren NH (10 km), Muiderslot (15 km). Op 30 autominuten liggen Amsterdam, Amersfoort en Utrecht. Ook voor zakelijke reizigers biedt B&B Floris V een thuis aan.

Maar B&B Floris V biedt u meer.
Onze B&B is landelijk gelegen naast biologische boerderij ’t Veldhoen. Hierdoor kunt u in de lente al genieten van het geluid van de lammetjes in de stal. Uw verblijf bevindt zich in een klassieke stolpschuur achter in onze tuin op 50 meter vanaf de openbare weg. De accommodatie bestaat uit 2 lodges voor max. 4 personen per lodge. Deze beschikken over een veranda en een tuin, waar u heerlijk kunt ontspannen en een boek lezen. ’s-Ochtends kunt u genieten van een eitje van onze eigen kippen.

Ecologisch logeren staat hoog in het vaandel. Voor de lodges wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen. Voor de bouw is gebruik gemaakt van vlasisolatie, herbruikte bouwmaterialen, gezonde kranen. De muren van lodges zijn met leem gestuct voor een verantwoord binnenklimaat; leem reguleert het vocht en ioniseert de luchtstroom.

B&B Floris V serveert een DIY Breakfast om de gasten hun privacy te gunnen. U bepaalt zelf de tijd wanneer u wilt ontbijten en wij leveren het verse brood af in het ‘broodhuisje’ op de veranda. Wij kunnen meer regelen voor de innerlijke mens, zoals een lunchpakket of picknickmand voor onderweg of een diner in een bijzonder restaurant. Vraag naar onze arrangementen voor een bijzondere ervaring. Heeft u speciale wensen? Laat het ons weten en samen met u zullen wij uw wensen omzetten in een bijzondere herinnering.