Ontdek de kunst van het leven

In Laren


Wie door Laren wandelt of fietst, begrijpt al snel waarom de meeste inwoners van dit 'Gooische' dorp zo intens gelukkig zijn met hun woonplaats: Laren is een dorp om lief te hebben. Laren heeft alles: het is levendig en rustig, welvarend en gewoon,dorps en steeds, kunstzinnig en ook niet, een beetje fout en heel erg goed. De geschiedenis vertelt het verhaal. Een agrarisch dorp werd een weversdorp werd een kunstenaarsdorp werd een dorp waar levenskunstenaars zich vestigden. Zo ontstond een unieke plek in Nederland, met 11.000 inwoners,een wereldberoemd museum (Singer Laren), een dozijn eetgelegenheden, een paar briljante kroegen, winkels die een dorp ontstijgen, boordevol oude tradities zoals de St. Jansprocessie en nieuwe publiekstrekkers. 
Aan het begin van de vorige eeuw weken zieke en gezonde mensen vaak uit naar Laren vanwege de gezonde lucht. Tegenwoordig komen ze vanwege een uniek klimaat met vrijheid en levenskunst als belangrijkste kenmerken.
Je doet alles liever in Laren: uitgaan, winkelen, naar het theater gaan, van kunst genieten, uit eten gaan, op een terras zitten, jong zijn, oud worden, wandelen in de weidse natuur, naar de kerk gaan, een borrel drinken,naar de kermis gaan, nieuwe vrienden maken, sporten, ateliers bezoeken, fietsen langs monumenten, markten ontdekken, een saluut brengen aan het leven… LIEVER IN LAREN!