DAC Dudok Architectuur Centrum

Dudok Architectuur Centrum Het raadhuis in Hilversum (1931) is het hoogtepunt van het werk van Willem Marinus Dudok. Door zijn toepassing van de horizontale gevellijn en de kubistische volumes is het een spraakmakend gebouw.

Dudok Architectuur Centrum
Het raadhuis in Hilversum (1931) is het hoogtepunt van het werk van Willem Marinus Dudok. Door zijn toepassing van de horizontale gevellijn en de kubistische volumes is het een spraakmakend gebouw. Even indrukwekkend als het exterieur is ook het interieur. Een prachtige indeling van ruimte, vorm, kleur en materiaal. In dit inmiddels wereldberoemde Raadhuis is het Dudok Architectuur Centrum (DAC) gevestigd, waar leven en werk van Dudok centraal staan. De beeldbepalende expositie in het DAC is een eerbetoon aan Dudok, die op 1 juli 1915 in dienst trad bij de gemeente Hilversum. Vanuit het DAC verzorgt een team aan gidsen regelmatig rondleidingen door het Raadhuis en langs bouwwerken van Dudok in Hilversum.

Rondleiding
Onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids kunt u het Raadhuis bezichtigen. Zo komt u in de meest bijzondere ruimten van dit rijksmonument. Tijdens de rondleiding wordt, bij droog weer, ook de toren beklommen. Bij helder weer biedt de 47 meter hoge toren een prachtig uitzicht tot wel 30 km. Op donderdag tot en met zondag zijn er rondleidingen om 13.30 uur. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

Rondleiding op maat
Naast de reguliere rondleidingen door het Raadhuis, kunt u een rondleiding op maat afspreken voor een specifieke groep. U kunt dan zelf dag en tijdstip bepalen, uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van de gidsen. Ook kunt u onder leiding van een gids een excursie maken door Hilversum (wandeling, fietstocht, bustour) langs de bouwwerken van Dudok. Afstemmen van uw wensen via info@dudok100jaar.nl.

Openingstijden Dudok Architectuur Centrum
Donderdag tot en met zondag, van 12.00 - 16.00 uur.
Op deze dagen is er elke dag om 13.30 uur een rondleiding. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

Praktische informatie

Faciliteiten (Accommodatie)
Lift Ja
Vervoer
Parkeergelegenheid bussen Ja
Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Productverkoop/museumshop Ja
Type museum architectuur
Kaartverkoop Kaartverkoop voor aanvang
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja
Prijs
LMTS Prijsomschrijving - Expositie €3,- (gratis tot 12 jaar gratis, begeleid door een volwassene) - Reguliere rondleiding (zonder aanmelding vooraf) o Volwassenen: € 10,50 o Studenten, CJP: € 6,50 o Kinderen tot 12 jaar: gratis o (begeleid door een volwassene) - Rond

Dag Van Tot
Zondag 12:00 16:00
Donderdag 12:00 16:00
Vrijdag 12:00 16:00
Zaterdag 12:00 16:00

* Reguliere rondleiding tijdens opening om 13.30 uur. Groepen kunnen buiten de reguliere tijd een afspraak maken voor 'een rondleiding op maat'.