Huizer Museum

Het Huizer Museum is een kleinschalig en gastvrij kunst- en cultuurhistorisch museum. De geschiedenis van Huizen wordt er in beeld gebracht en er zijn regelmatig hedendaagse kunsttentoonstellingen. Het museum is sinds 1995 gevestigd in het zogenaamde Schoutenhuis, gelegen aan de rand van de historische Vissersbuurt. Het museum beschikt over een bijzondere eigen collectie, met onder meer schilderijen en aardewerk van de Eskaf en Potterie De Driehoek en de Huizer klederdracht.

Het Huizer Museum/VVV is tot nader order gesloten.
In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus moet het Huizer Museum/VVV helaas de deuren nog gesloten houden voor bezoekers. Ook alle activiteiten, inclusief de maandelijkse wandelingen, komen te vervallen.
Achter de schermen wordt er hard gewerkt om de collectie binnenkort weer te kunnen tonen aan het publiek. Het museum kijkt daarbij ook naar mogelijkheden om dat langs digitale weg te doen.
Heeft je een vraag, bijvoorbeeld over de collectie, over schenkingen of donaties, dan kun je een e-mail sturen aan receptie@huizermuseum.nl. Houd er rekening mee dat beantwoording van je mail even kan duren.

Toeristische informatie kunt u vinden op www.vvvhuizen.nl, www.huizen.nl en www.gooivecht.nl.
De gratis wandelroute Het Huizer Melkmeisje, de gratis plattegrond van Huizen en een aantal andere folders zijn tijdelijk verkrijgbaar bij Boekhandel Flevo, Voorbaan 35 (deze straat loopt parallel aan de straat van het Huizer Museum/VVV.
Bij het Toeristisch Overstap Punt (TOP) in hotel Nautisch Kwartier, Mastspoor 1, kunt u ook een beperkt assortiment folders verkrijgen.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via de website en de Facebookpagina van het Huizer Museum.

Praktische informatie

Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Productverkoop/museumshop Ja
Kaartverkoop Kaartverkoop via accommodatie zelf
Winkel
Verkooppunt VVV Dinercheque Ja
Verkooppunt VVV Cadeaubon Ja
Prijs
kinderen 3.50
volwassenen 5.00
MJK (Museumjaarkaart) 0.00
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) 2.50
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

* Huizer Museum tot nader orde gesloten!