Top 10 evenementen voor een fantastische zomervakantie

Heerlijk, de zomervakantie is aangebroken!  Wat ga jij doen deze vrije weken? Wij hebben de leukste tips in de regio Gooi & Vecht hier voor je op een rij gezet en wij zijn benieuwd naar je reactie. Deel je deze met ons via Facebook of Twitter(@VVVGooivecht)?

 

Genieten op & aan het water!

Water is natuurlijk het leukste speelgoed dat er is! Zeker in de zomer kun je in Gooi & Vecht heerlijk genieten op en langs het water!

 Het Gooise landschap is tamelijk uniek, het bezit namelijk zo’n beetje alle soorten landschappen. Van hoge zandruggen, naar uitgestrekte weilanden en fijne meren en rivieren. Varen is dan ook geen probleem in de streek en kan je bijvoorbeeld doen bij het Naardermeer, de Kortenhoefse Plassen en natuurlijk het Loosdrechts Plassengebied en de prachtige Vecht met haar imposante buitenplaatsen. Huur een boot bij één van de jachthavens (Bv. Het Anker, Van Dusseldorp, Wetterwille, OttenhomeBonnema of Greenjoy) of vaar mee met een van de rederijen (Bv. Schuttevaer, Stichtse Vecht, Rederij De Kampioen). Kijk op www.vareningooivecht.nl voor alle mogelijkheden en details!

Op zoek naar een leuke vaarroute? Op www.routesingooivecht.nl vind je verschillend routes voor sloep en kano!

Elephantparade, Laren

Een van de meest bijzondere openluchttentoonstellingen ter wereld strijkt deze zomer neer in Laren. De Elephant Parade is normaal gesproken te vinden in wereldsteden als Londen en Bangkok, maar viert het tienjarig bestaan in ‘t Gooi. Veertig levensgrote olifantbeelden fleuren het Larense straatbeeld op en nog eens twaalf staan in de beeldentuin van museum Singer Laren. De beelden zijn beschilderd door lokale én internationale kunstenaars. Ook leuk: iedere zondag kun je hier zelf een olifant beschilderen. En haast je niet, de tentoonstelling is nog tot en met 30 september te bezichtigen.
 

Proef Pampus en Zomerlicht

Proef Pampus is het leukste festival op het mooiste plekje op de wateren van de Gooi- en Vechtstreek; het forteiland Pampus. Zaterdag 15 juli en zondag 16 juli kun je genieten van een mooie boottocht naar het eiland. Daar eenmaal aangekomen waan je je op de Parade, met foodtrucks, bierbrouwers, marktkraampjes en bandjes. Mocht dit te kort dag zijn, wees niet getreurd: Zomerlicht is net zo leuk en is driemaal per week te bezoeken tot 27 augustus op Pampus. Elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond word je culinair in de watten gelegd bij restaurant Paviljoen1874. Geniet van een driegangenmenu, samengesteld met bijzondere producten van kleine lokale producenten.
 

Watersport Doe Dag Jachthaven Naarden

Genieten op het water gebeurt natuurlijk niet alleen maar passief. Tijdens de jaarlijkse Watersport Doe dag in de Jachthaven van Naarden staan watersportactiviteiten centraal. Kinderen van 7 tot en met 14 jaar mét een zwemdiploma zijn zaterdag 22 juli welkom van 12.00 uur tot 17.00 uur. De organisatie heeft niet veel details prijsgegeven, maar verklapt wel dat ze groter dan ooit uitpakken. Dat klinkt goed! Geef je op via deze link.

Wonderfeel

Pas drie edities oud, toch is Wonderfeel al uitgegroeid tot een onmisbaar evenement in de regio. Drie dagen lang klassieke muziek, goed eten en drinken en, hopelijk, een stralend zonnetje. Van Mozart tot Vivaldi en door naar een moderne pianist en componist als Joep Beving. Het festival maakt ook muzikale uitstapjes naar jazz en pop. Liefhebbers en nieuwsgierigen moeten wel snel zijn; het festival, dat 21, 22, en 23 juli plaatsvindt in ‘s-Graveland, is al deels uitverkocht. Er zijn gelukkig nog kaarten voor de vrijdag en de zondag.

OERR Watersafari

Een avontuurlijke boottocht over het Naardermeer onder de bezielende begeleiding van een boswachter; bijna iedere woensdag tot 4 oktober is het mogelijk. De boottocht, die vertrekt vanaf Gasterij Stadzigt in Naarden, duurt zo’n 2,5 uur en in die tijd maak je ook uitstapjes naar het land. Tijdens het varen doe je opdrachten én leer je over de omringende natuur. Ideaal voor het hele gezin. Er is zelfs een rolstoellift aanwezig dus iedereen kan mee!
Reserveren kan via deze link!

Openlucht filmvoorstelling Dudokpark

Omringd door de mooie en intrigerende architectuur van Willem Dudok, kun je zaterdag 19 augustus in het Dudokpark in de open lucht naar de bioscoop. Van 20.00 uur tot 23.00 uur kun je daar een film kijken. Welke dat is, houdt de organisatie nog eventjes geheim. De toegang is gratis. Vergeet alleen niet een klapstoeltje mee te nemen, dat zit wel zo lekker. Wil je er een dagje van maken, neem dan een rondleiding door het tegenovergelegen Raadhuis van Hilversum. De rondleiding begint elke zaterdag om 13.30 uur en tijdens de rondleiding beklim je de toren van het Raadhuis. Het uitzicht is adembenemend. Voor reserveringen van deze én andere (architectuur) rondleiding(en) kun je contact opnemen met het Dudok Architectuur Centrum.

Smeedvierdaagse Huizer Botterwerf

Ooit wel eens een smid aan het werk gezien? Tijdens de Smeedvierdaagse in het pittoreske Nautisch Kwartier in Huizen staat de Huizer Botterwerf centraal. Van maandag 17 juli tot en met donderdag 20 juli smeden de deelnemers de mooiste voorwerpen: van messen, tot kandelaars en poken, je kunt het zo gek niet bedenken. Kijken hoe deze spectaculaire vuurkunst wordt uitgevoerd is goed te combineren met een fietstocht door de regio. Er vertrekken prachtige routes vanaf de TOP bij het Nautisch Kwartier.  

Zondag onder Zeil

Nagenoeg Iedere zondag tot en met 22 oktober kun je in de prachtige driemaster Sanne Sophia over het IJsselmeer varen. De tocht brengt je van opstapplaats Muiden langs plaatsen als Muiderberg, IJburg, Durgerdam en Lelystad. Het allermooiste is: je mag zelf weten of je lekker onderuitgezakt geniet van het uitzicht of de mouwen opstroopt en de bemanning meehelpt. Lunchen kan op het schip en de tocht brengt je naar forteiland Pampus. Uiteindelijk word je ook weer teruggebracht naar Muiden. Ideaal toch? Kaarten kun je hier bestellen.

Sluis-en Bruggenfeest Weesp

Al veertig jaar is het Sluis-en-Bruggenfeest niet meer weg te denken uit Weesp. Drie dagen lang - 24, 25 en 26 augustus - ontvangt de stad duizenden bezoekers en is er een braderie en een heleboel livemuziek. Daarnaast is er een verenigingsmarkt en zijn er activiteiten voor jong en oud in deze prachtige stad van water, bruggen en sluizen. Nog niet alle details zijn bekend, maar één ding kan de organisatie alvast verklappen: het festival opent met een bijzonder concert van de AMC bigband. Deze ziekenhuisband bestaat uit artsen en chirurgen. Zet de datum vast in je agenda en blijf op de hoogte via www.vvvweesp.nl!