Sloepennetwerk

Varen vol beleving via het sloepennetwerk Gooi & Vecht van 23 knooppunten

Sloepvaren in Gooi & Vecht en de Loosdrechtse Plassen is nog eenvoudiger met het sloepennetwerk van 23 knooppunten. Plan uw route aan de hand van de genummerde knooppuntborden, routeborden en informatiepanelen langs het water. Zo vaart u de mooiste routes door het waterrijke gebied van Gooi & Vecht. Ontdek de buitenplaatsen uit de gouden eeuw, de historische vechtdorpen en de prachtige natuurgebieden.

Het netwerk beslaat het Loosdrechtse Plassengebied met aansluitend de rivier de Vecht van Utrecht tot Weesp en Muiden. Vanaf Muiden gaat het netwerk verder over de Naarder trekvaart richting Naarden Vesting. Ook de Spiegel- en Blijkpolderplas, De Wijde Blik en de Breukelveensche Plas kunnen via het netwerk worden bezocht.

 

Informatie over vaarroutes en audiotours

Kijk op de mobiele website www.vareningooivecht.nl of bestel de brochure in onze webshop met vijf unieke historische sloepenroutes met vijf bijbehorende historische audiotours die u kunt beluisteren tijdens de sloepenroutes. De watersport Layar App met bezienswaardigheden in de buurt, de waterkaart Gooi & Vecht, vaarregels, informatie over bruggen en sluizen en meer.

Er is een kaart beschikbaar met daarop het hele sloepennetwerk in de regio. Deze is verkrijgbaar bij de VVV's en via de webshop