Kanoën in Gooi & Vecht

Ontdek Gooi & Vecht vanaf het water! Wat is er nou leuker dan met een kano onze wateren te verkennen? Ons gebied biedt prachtige mogelijkheden om de natuur vanuit een heel ander perspectief te bekijken. Een unieke ervaring voor jong en oud.

Routes

In de regio kunt u kiezen uit 7 bewegwijzerde kanoroutes, elk met haar eigen karakteristieken. U kunt de routes terugvinden in het kanorouteboekje en de digitale versie is (gratis) te bestellen via onze webshop.  

Opstapplaatsen

De meest gebruikte is bij het Moleneind langs de N201 bij de taludtrap (parkeren langs de N201 vlakbij Jachthaven Kortenhoef). 

Overige opstappunten:

  • Fort Uitermeer, Weesp
  • De Strook, Tienhoven
  • Moleneind, Kortenhoef, langs de N201 (net al genoemd)
  • Scheendijk, Breukelen
  • Vuntus, Loosdrecht

Sluizen- en bruggentijden

In het kanorouteboekje staat aangegeven bij welke sluizen overdraagplaatsen zijn gerealiseerd. Overigens kunt u, als u daar de voorkeur aan geeft, bij sluizen ook geschut worden. Houdt u daarbij wel rekening met de bedieningstijden en eventueel wachttijden op drukke dagen. Kijk hier voor meer informatie over de sluizen en bruggen.

Kanoverhuur

Heeft u geen eigen kano, maar wilt u een kano huren? Er zijn diverse kanoverhuurbedrijven in onze omgeving. Zie onderstaand overzicht: