Erfgooiersroute

Beleef de Erfgooiersroute op de fiets!

De geheel vernieuwde, bewegwijzerde Erfgooiersroute voert u op de fiets over de Gooise heide, door bossen, langs weiden en langs ’s-Graveland en Bussum en door de stad Naarden en de dorpen Hilversum, Huizen, Blaricum en Laren. Onderweg kunt u het verhaal van de (nalatenschap van de) Erfgooiers beluisteren via een speciale audiotour.

Fietsroute met audiotour

De fietsroute is een rondgaande route van totaal 52 km. Met de verkortingsroute van ca. 5 km, is de route naar wens te splitsen in een route noord van ca. 31,5 km en een route zuid van ca. 26 km. De route is in het veld bewegwijzerd met groen-witte zeskantige ‘Erfgooiersroute’ bordjes in één richting bewegwijzerd (op de kaart met de wijzers van de klok mee). De route is daarnaast te volgen via een digitale kaart die u ook kunt printen of mee kunt nemen op uw smartphone of tablet. Aan deze route is bovendien een audiotour met historische beelden gekoppeld. Hieronder vindt u de links naar de digitale kaarten en Erfgooierstour.

Startpunten van de Erfgooiersroute

Het hoofdstartpunt van de route is bij het Sint Janskerkhof / Geologisch Museum Hofland in Laren.

De overige mogelijk Erfgooiersroute startpunten zijn:
- TOP Vliegveld Hilversum, Noodweg 43, 1213 PW Hilversum (gehele route en route zuid)
- TOP Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Noordereinde 54 b, 1243 JJ ’s-Graveland (gehele route en route zuid)
- TOP Nautisch Kwartier, nabij Fletcher Hotel-Restaurant, Mastspoor 1, 1271 GL Huizen (gehele route en route noord)
- Utrechtse Poort - Bezoekerscentrum Naarden Vesting en VVV, Ruysdaelplein 9, 1411 RD Naarden (gehele route en route noord)

De Erfgooiersroute is samengesteld door de Stad en Lande Stichting. Ontwikkeld i.s.m. ANWB in 1978. Vernieuwd, aangepast en bewerkt door iTRovator/ RBT Gooi & Vecht i.s.m. de Stad en Lande Stichting in 2014/2015.

De Erfgooiersroute digitaal in kaart

Via routeyou kunt u de route naar wens hier ook printen of als PDF opslaan.

Verkorte Erfgooiersroute Noord

Onderstaande verkorte route kunt u ook weer printen of opslaan als PDF.