Shoppen in Bussum

En ook een beetje cultuur

Met een ruim aanbod aan afwisselende boetiekjes en fraaie winkeltjes is Bussum een must’ elke shopper. De belangrijkste winkelstraten zijn de Spiegelstraat, de Nassaulaan, de Nassaustraat, Havenstraat en de Kapelstraat.

Fort

Ook hier is te merken dat u zich in t Gooi bevindt. Het is minder bekend dat in Bussum ook nog een Vesting ligt die onderdeel was van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Werk IV bevindt zich aan de Albert Kuijperlaan, naast theater Spant! Het Fort is een van de vijf bouwwerken die tussen 1868 en 1870 gebouwd zijn. De Vesting Naarden werd steeds kwetsbaarder en men hoopte met deze vijf forten de vesting te kunnen beschermen. Fort Werk IV is nooit voor militaire doelen ingezet, maar het is het enige van de vijf forten, dat bewaard is gebleven. Het is tussen 2007 en 2009 volledig gerestaureerd en uw bezoek meer dan waard.

Fort Werk IV is van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. De toegang is gratis. U wordt wel vriendelijk verzocht u bij een van de medewerkers te melden. Het is mogelijk om een beschrijving van een rondleiding te downloaden.

Even uitrusten tijdens het winkelen

Heeft u tijdens het winkelen zin in een lekker broodje of een knapperige pizza? In het centrum zijn sinds kort tal van broodjeszaken en koffietentjes geopend. Voor de lekkerste pizza gaat u naar de Vlietlaan. Bij Gran Selene en La Vespa kunt u heerlijk genieten van deze – ook hier door Italianen gebakken – lekkernij!

Dineren en uitgaan

Wilt u liever als God in Frankrijk genieten van een diner in een sterrenrestaurant? Restaurant Soigné in de Kapelstraat is een aanrader! En wat denkt u van een voorstelling in Theater Spant! Een must voor alle theaterliefhebbers.

Overnachten

Een dag is echt te kort om Bussum te beleven. Verleng uw bezoek en overnacht in het luxe hotel Jan Tabak. Uiteraard bent u ook van harte welkom bij één van de Bed & Breakfasts (B&B).