Gezocht: Verhalen over de Stelling van Amsterdam- Verhalenavond over het leven op en rond de forten Pampus en Muiden

dinsdag 12 september 2017

Het project Stellingverhalen verzamelt verhalen van personen die op of rond de forten van de Stelling van Amsterdam hebben gewoond en gewerkt. Herinneringen aan het Fort bij Pampus, het Muizenfort in Muiden, de Batterij bij Diemerdam of vuurtoreneiland Durgerdam kunnen worden verteld op woensdagavond 20 september, 19.30 uur in Stadscafé Gieling in Muiden

Het verhalenproject is een samenwerking van schrijfster Agnes de Boer en Stichting Forteiland Pampus. Agnes werkt in opdracht van Stichting Verhalen Verbinden en Uitgeverij Noord-Holland. Provincie Noord-Holland, gemeente Gooise Meren en verschillende fondsen ondersteunen het project.

De verhalen worden door Agnes de Boer verwerkt in een boek. Ze heeft eerder een boek gemaakt, Leven op de Stelling, over het Zuidwestfront van de Stelling van Amsterdam. Het huidige project bevat forten in de Beemster, Edam, Kwadijk, Pampus, Vuurtoreneiland Durgerdam en Muiden. Naast een boek wordt er ook een film gemaakt.

Tijdens de avond kunnen verhalen worden verteld en er kan ook gewoon naar de verhalen van anderen worden geluisterd. Foto’s en ander beeldmateriaal zijn eveneens van harte welkom.

Locatie verhalenbijeenkomst:
Datum: 20 september 2017

Tijd: 19:30 – 21.15 uur
Adres: Restaurant Gieling, Weesperstraat 82, Muiden

Mocht u verhinderd zijn, maar wel een verhaal te vertellen hebben. Dan kunt u altijd contact opnemen met Agnes de Boer via agmdeboer@quicket.nl.

Meer informatie is te vinden op www.stellingverhalen.nl of FB Stellingverhalen.

Opgeven bij voorkeur per mail via agmdeboer@quicknet.nl.