Culturele samenwerking tussen Spant, Grote Kerk Naarden en Muiderslot

donderdag 6 april 2017

Wie een kaartje wil kopen voor een concert in de Grote Kerk Naarden of het Muiderslot kan hiervoor sinds kort terecht bij Spant. Zowel online, via de website, als aan de balie kunnen deze kaarten worden gekocht. Onlangs hebben de drie organisaties de handen ineengeslagen voor deze samenwerking waar alle partijen baat bij hebben.

De Grote Kerk heeft geen eigen ticketbureau. Daarom regelden orkesten en ensembles tot voor kort zelf een manier om hun kaartverkoop te doen. Spant kan door de invoering van een nieuw systeem de placering in de kerkzaal in kaart brengen en de kaartverkoop aanbieden. Ook een professionele ondersteuning in de publiciteit behoort tot de opties. De concerten die in Naarden plaatsvinden kunnen worden gepubliceerd in de brochure van Spant. Voor veel orkesten betekent dat een verbeterde exposure en hogere kaartverkoopcijfers.
Vorig jaar vond een succesvolle pilot plaats met twee concerten in december. Spant publiceerde op een aparte pagina (“In Samenwerking met de Grote Kerk Naarden”) de kerstconcerten. Mede hierdoor steeg de kaartverkoop aanzienlijk. In navolging van De Grote Kerk zal ook Muiderslot de kaartverkoop van hun zomerprogrammering via Spant laten verlopen.

Op de tickets is het, doordat het logo van de locatie erop staat, duidelijk voor de bezoeker waar het concert zal plaatsvinden. Ook in de brochure van Spant wordt apart plaatsgemaakt voor de programmering van de Grote Kerk Naarden en het Muiderslot.

Wethouder Miriam van Meerten heeft deze samenwerking aangemoedigd en is blij met het resultaat: “Dit is een mooi voorbeeld van de synergie die wij beogen: elkaar versterken door samen te werken, korte lijntjes houden en het succes gunnen en delen.”

Bert Dijkstra, mededirecteur van Spant is content met de samenwerking: “Spant ondersteunt hiermee de belangrijke culturele partners in Gooise Meren. De gasten van Spant krijgen hiermee bovendien een gevarieerder aanbod.”

Marlo Reeders, directeur Stichting Grote Kerk Naarden: “Het is een echte win/win situatie. Wij zijn blij dat wij vanaf nu deze service aan onze huurders kunnen aanbieden. Het betekent ook dat de bezoekers zelf hun stoel kunnen uitkiezen. En het is natuurlijk geweldig om klassieke muziek in zo’n klassieke locatie te ervaren.

Bert Boer, directeur van Rijksmuseum Muiderslot: “Muiderslot heeft een actief zomerprogramma. Met Spant als partner kunnen wij ons richten op de inhoudelijke invulling en diversiteit.”