Open Monumentendag “Boeren, burgers en buitenlui” in Naarden Vesting

dinsdag 5 september 2017

Een beter thema had er door Open Monumentendag niet bedacht kunnen worden voor Naarden-Vesting Wat gebeurt er allemaal nog meer op zondag 10 september!

Om 12.00uur vindt op het Ruijsdaelplein de opening van Open Monumentendag plaats èn de onthulling van het kanon door de burgemeester en wethouder.

Tevens het startsein voor alle activiteiten van die dag.

Op het Ruijsdaelplein viert Stichting ASAP (Association for Small African Projects) haar 20-jarig jubileumfeest met o.a. een bronsgiet demonstratie door een kunstenaar uit Burkina Fasso, djembé workshop, kinderactiviteiten, een loterij met leuke prijzen èn een veiling van o.a. 2 reizen naar een all-inclusive resort in Frankrijk. Een BN’er komt de prijzen uitreiken. Daarnaast zijn er de hele middag hapjes en drankjes te verkrijgen.

Download hier de brochure van Open Monumentendag Naarden.

Van 12.00 tot 18.00 uur weer een leuke braderie in de Marktstraat met veel verschillende kraamhouders en:

• Kinderboerderij
  • Poffertjes / oude autootjes / een heuse kwakzwalver / boterbabbelaar maker / mosterd maker / honing / sieraden / houten speelgoed uit Tsjechië / Friese likeurmaker die limoncello maakt en nog veel meer…

Muziek op het podium in de Marktstraat:

• Cimbaal folklore groep in Moravische klederdracht uit Uherský Brod (zusterstad van Naarden)
  • gemengd koor BV de Zangerij, onder leiding van Wim van Geffen (gevarieerd, herkenbaar, vlot, harmonieus).

Djembé-speler loopt door Marktstraat
Het Dvorak kamerkoor uit Tsjechië zingt om 12.30uur in de Grote Kerk en daarna in de Marktstraat.

Heerlijk slenteren in een verkeersveilige zone en terrasjes bij de vleet.

Gratis parkeren op parkeerterrein Nieuw Molen en op De Abri, van waaruit u in enkele minuten de Vesting binnenwandelt.
Woont u in de buurt, kom dan lekker op de fiets!

U bent van harte welkom!