Nieuwe sjako’s voor kanonniers in het Nederlands Vestingmuseum

dinsdag 11 juli 2017

De kanonniers van het Vestingmuseum zijn sinds enige tijd te bewonderen in nieuwe, historische kostuums met sjako’s. Ook is er geïnvesteerd in een nieuwe geluidsinstallatie, zodat toeschouwers de demonstraties in het Vestingmuseum beter kunnen horen op de Schuttersdagen.

Deze investeringen zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van het Nederlands Vestingmuseum. Donateurs van deze stichting dragen bij aan bijzondere initiatieven in het Nederlands Vestingmuseum die de aantrekkelijkheid van het museum vergroten.

Het zou een nieuwe attractie kunnen zijn in het Vestingmuseum; de versterkers van de nieuwe geluidsinstallatie in het Vestingmuseum, zitten verstopt in kruitvaatjes. Wie kan ze vinden?

Elke 1e en 3e zondag van de maand is het Schuttersdag in het vestingmuseum. Commandant W.J.F.M. Reijs, kanonnier in het museum waarschuwt “De Schuttersdagen gaan met veel en spectaculair kanongebulder gepaard!”

Het vestingmuseum toont de macht en pracht van de vestingwerken en geeft zo bekendheid aan de rol van de Vestingwerken bij de bescherming van het Nederlandse achterland. En wat sjako’s zijn? Dat, en nog veel meer, zien en beleven de bezoekers aan het Nederlands Vestingmuseum!