Fortwachter gezocht voor Pampus Muiden

dinsdag 25 april 2017

Pampus is een zelfvoorzienend eiland middenin het IJmeer voor Muiden en Amsterdam, waar bijna het hele jaar bezoekers naartoe komen voor een bijzondere dag ‘weg van de wal’. Voor het soepel laten verlopen van de dagelijkse exploitatie en de zorg voor de klanten en het fort zoeken wij per 1 mei 2017 een extra fortwachter voor 8-20 uur per week.

Werken op een eiland onder de rook van Amsterdam? Dat kan op Forteiland Pampus: off-grid en met het mooist denkbare uitzicht! Pampus is een monumentaal Forteiland voor de kust van Amsterdam met 400 jaar Oer-Hollandse geschiedenis en avontuur. Forteiland Pampus zit vol verhalen, die teruggaan tot de VOC-tijd, toen schepen uit de Oost op weg naar Amsterdam voor Pampus kwamen te liggen.

Forteiland Pampus is van april tot en met oktober zes dagen per week geopend voor museaal en recreatief bezoek. Daarbuiten is het eiland het gehele jaar door beschikbaar voor evenementen en cateringpartijen voor gezelschappen van 20-1000 personen. Het fort op Pampus is museaal ingericht met achttien zalen vol beeld en geluid over de geschiedenis van Pampus en de Stelling van Amsterdam. In Pampus’ Paviljoen1874 bevindt zich een informatiepunt, winkel en restaurant.

Functieomschrijving

Als fortwachter ben je de gastheer / gastvrouw van het eiland. Hospitality zit in je bloed en je streeft er dan ook naar om het onze gasten naar de zin te maken. Als teamplayer overleg je met de collega’s het verloop van de dag, zet je draaiboeken en boekingen om in een praktische dagplanning en stuur je vrijwilligers aan. Wanneer je door het fort en over het eiland loopt, heb je oog voor detail. Je bent een aanpakker en pakt onvoorziene omstandigheden direct aan. Daarnaast ben je accuraat in het opvolgen van afspraken en rapporteren met oog op verbetering.
Heb je naast dit alles ook affiniteit met water en cultuur, dan zijn wij op zoek naar jou!

Taken

Varen naar en van het eiland met collega’s, water en voorraad.
Opstarten van het eiland en openen van het fort.
Aansturen en begeleiden van de vrijwilligers.
Opstarten / afsluiten kassa museumwinkel.
Rapporteren van de dag (EHBO, klachten, …).
Borgen van de orde en netheid van het eiland en het fort.
Naleven en aansturen op veiligheidsprocedures.
Naleven en borgen van het gastvrijheidsprotocol.
Klachtenbehandeling.
Verantwoordelijk voor de ontvangst van alle gasten.

MBO-niveau.
Je gelooft dat een goede voorbereiding het halve werk is.
Je bent vertrouwd met het werken met kaders en vaste procedures.
Je hebt affiniteit met monumenten en erfgoed.
Je bent een team-player en werkt goed en graag samenwerken met collega’s.
Je beschikt over een vaarbewijs en marifooncertificaat of bent bereid die te halen.
Je beschikt over een BHV en EHBO diploma of bent bereid die te halen.
Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je gaat uitdagingen niet uit de weg.
Je durft keuzes te maken en beslissingen tot uitvoer te brengen.
Je bent bereid om de weekenden en avonden te werken.
Het begeleiden van gasten en collega’s moet je tweede natuur zijn, je moet niet bang zijn voor confrontaties of uitdagingen. Je moet goed kunnen schakelen.
Je beschikt over leidinggevende capaciteiten en denkt in langere termijnen. Je vindt het leuk om je teamleden wat te leren, je streeft naar verhoging van de kwaliteit van je teams.
Het betreft een functie voor 1 tot 2 dagen per week gedurende het seizoen (tot en met oktober).

Interesse?

Richt je sollicitatie en CV vóór 2 mei 2017 aan Sofie Smet via sofie@pampus.nl. Aarzel niet om te bellen naar 0294-263172 voor meer informatie over de functie. Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die voldoen aan alle functie-eisen.

Acquisitie door bemiddelaars? Liever niet!

www.pampus.nl