Finale jaarlijkse poëziewedstrijd Kasteeljuweel in het Muiderslot

donderdag 13 juli 2017

Er klonken prachtige gedichten op 11 juli tijdens de spannende finale van de jaarlijkse poëziewedstrijd Kasteeljuweel in het Muiderslot. Deze wedstrijd voor leerlingen van het voortgezet onderwijs is georganiseerd in samenwerking met de School der Poëzie uit Amsterdam. Er waren 30 finalisten van drie scholen uit Amsterdam en Weesp. Tussendoor trad dichter Mathijs Gomperts op.

Ruim 400 leerlingen deden mee aan de voorrondes en schreven een gedicht geïnspireerd op de tentoonstelling ‘Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam’. Vervolgens werden de beste drie gedichten per klas uitgekozen. Via de Facebookpagina van kasteel Muiderslot kon worden gestemd op de gedichten. Er werd ruim 700 keer gestemd. Op 11 juli werden nog eens drie winnaars voor het beste gedicht en de beste voordracht gekozen door een vakjury.

Eigenlijk zijn alle finalisten winnaars. Toch bekroonde de jury drie originele gedichten met een bijzondere voordracht:

1e prijs: Soraya Velardi (IVKO Amsterdam)

2e prijs: Bebel Wolff (IVKO Amsterdam)

3e prijs: Margo Meijer (Montessori Lyceum Amsterdam)

Ook bij de wedstrijd via Facebook Muiderslot vielen drie prijzen:

1e prijs:   Elena van Essen (Casparus College Weesp)

2e prijs:   Jet Gunning (Montessori Lyceum Amsterdam)

3e prijs:   Dion de Rijk (Casparus College Weesp)

De jury van Kasteeljuweel 2017 bestond uit Dasja Koot (docent School der Poëzie), Marloes Verheijen (medewerker Muiderslot) en Mathijs Gomperts (dichter).

Meer informatie:  www.muiderslot.nl