Tentoonstelling 'Gevonden Voorwerpen!' bij Geologisch Museum Hofland

Tentoonstelling

‘Gevonden Voorwerpen! ‘is de naam van de nieuwe tijdelijke tentoonstelling in Geologisch Museum Hofland, die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Geologisch Museum Hofland en archeologie vereniging AWN Nardincklant. In deze unieke tentoonstelling worden hoogtepunten van de Gooise archeologie gepresenteerd.

Het Gooi heeft een rijke archeologische historie en ons museum biedt nu een mooi overzicht hoe onze voorouders leefden. Meerdere voorwerpen en sporen die de mens in het Gooise landschap heeft achtergelaten zijn nu voor het eerst te zien. Er wordt een reis in de tijd gemaakt van zo’n 120.000 jaar, vanaf de Neanderthaler via Meso- Neolithicum, Romeinse tijd, Middeleeuwen, tot de Nieuwe tijd, met vondsten uit alle tijdvakken. Kortom u maakt kennis met de archeologische rijkdom van het Gooi en de Vechtstreek.

Unieke tentoonstelling
Op zeer toegankelijke en samenhangende wijze wordt de bezoeker meegenomen. Alles aan de hand van overzichtelijke informatiepanelen, enkele honderden voorwerpen. Kaarten en audiovisuele middelen ondersteunen het verhaal. De voorwerpen in deze tentoonstelling zijn afkomstig uit vijf collecties, waaronder Huis van Hilde, het RMO en de Stichting Loosdrechts Porselein. Daarnaast stellen twee particulieren hun collecties beschikbaar. Bijzonder, want normaal zijn deze niet in het openbaar te zien!

Activiteiten programma:
In samenwerking met AWN Naerdincklant zal een gevarieerd aantal lezingen gehouden worden en zullen er in het GMH ook meerdere kinderactiviteiten worden georganiseerd met dit thema
Op zondag 17 september zal de eerste lezing verzorgd worden door Ernst Haselhoff Lich Kasteleijn (Stichting Loosdrechtse Poreselein Fabriek) die uitgebreid zal vertellen over het exclusieve Hollandse porselein, dat zo’n 200 jaar geleden de kamer en tafel sierde van de welgestelden met de titel: De Loosdrechtse Porseleinfabriek boven water.

Ook bieden diverse organisaties op het gebied van natuur en cultuur extra activiteiten aan in het kader van deze tentoonstelling, Zo organiseert het IVN Gooi archeologische wandelingen op de Gooise heidevelden. Het Fietsgilde verzorgt op 20 september de fietstocht Sporen uit het verleden en heeft speciaal voor deze tentoonstelling een nieuwe fietstocht ontwikkeld: Archeologie tussen Vecht en venen.

Kijkt u op de agenda van de website www.geologischmuseumhofland.nl voor meer informatie, openingstijden en toegangsprijzen.

Wanneer?

Vanaf Vrijdag 15 september 2017 tot en met Maandag 31 december 2018