Sterrenkijkavonden in Café-restaurant Brambergen

Iedere vrijdagavond in de maanden oktober t/m maart houdt de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek sterrenkijkavonden voor het publiek. De sterrenwacht is iedere vrijdagavond open v.a. 20:00 uur – ook bij bewolkt weer. Op bewolkte avonden, zijn er extra presentaties en andere activiteiten.

De sterrenwacht ligt op de 1ste verdieping van het gebouw Brambergen naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s Graveland, nabij Bussum & Hilversum. Op sterrenkijkavonden kunt u bij heldere hemel door verschillende telescopen kijken naar de mooiste objecten die te zien zijn op dat moment. Welke dat zijn, verschilt van week tot week en maand tot maand. Een herhaalbezoek is daarom zeker de moeite waard.

Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek is iedere vrijdagavond open van 20:00 tot ca. 22:00 uur (met uitzondering van feestdagen) van 1 oktober t/m 31 maart. Daarna blijft het te lang licht om kijkavonden te organiseren. De sterrenwacht beschikt over twee grote telescopen: een 16″/42 cm doorsnee Meade ACF en een 14″/36 cm Celestron EdgeHD telescoop, een unieke combinatie in Nederland. Daarnaast staan diverse kleinere telescopen opgesteld.

Als het helder is, zullen wij vooral door de telescopen kijken naar verschillende objecten. Welke objecten op het programma staan, is afhankelijk van de tijd van het jaar en stand van de maan en planeten. Iedere vrijdag zullen dat steeds andere objecten zijn.

Bij helder weer op een inloopavond, zijn er meestal video’s te bekijken in de presentatieruimte. Op sommige avonden is er ook korte quiz of een presentatie. Er is ook een knutseltafel voor kinderen waar ze leuke plaatjes van de ruimte kunnen kleuren of zelfs een eigen sterrenkaart in elkaar kunnen zetten.

Voor meer informatie kunt u naar: https://www.sterrenwacht-gv.nl/activiteiten/sterrenkijkavonden/

Praktische informatie

Toegang op reguliere kijkavonden is €2,00 voor volwassenen en €1,00 voor kinderen vanaf 6 jaar

Vanaf Zondag 1 oktober 2017 tot Zaterdag 31 maart 2018

Dag Van Tot
Vrijdag 20:00 22:00

Noordereinde Model.NdtrcItem.HouseNumber
1243 JJ, 's-Graveland