Sinterklaas op het Muiderslot

Tentoonstelling

Ook dit jaar is het Muiderslot weer het winterverblijf voor Sinterklaas. Na een barre tocht overzee met de stoomboot strijkt hij eind november altijd neer in het Muiderslot. Op zaterdag 25 en zondag 26 november staan alle deuren van het kasteel van Sinterklaas open.

De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Niettemin maakt de goedheiligman graag even tijd om de kinderen in zijn kasteel te ontvangen. Uiteraard staat zijn schimmel weer op het slotplein, kunnen alle kinderen hun pietendiploma halen op het oefendak en kan iedereen meeschrijven aan het langste gedicht ooit!
Voor alle ouders is er een geheime route met het hoe en waarom van de tradities van de Sint. Waarom komt piet eigenlijk door de schoorsteen? Werden er vroeger ook al schoenen gezet? Op veilig hoogte leren ouders ook meer over de traditie van Sinterklaas.
Kom met de Pakjesboot vanaf IJburg!
Zie ginds komt de pakjesboot uit IJburg weer aan….De pakjesboot vaart dit weekend heen en weer tussen IJburg en het Muiderslot om de kinderen op te halen. Voor informatie en online reserveringen voor de pakjesboot kijk op www.veerdienstamsterdam.nl.


Wanneer?

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 25 november 2017 10:00 17:00
Zondag 26 november 2017 10:00 17:00

Toegangsprijzen

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 13.50
Kinderen € 9.00

Contactgegevens

Muiderslot

Herengracht 1
1398 AA Muiden

Herengracht Model.NdtrcItem.HouseNumber
1398 AA, Muiden