Singer Laren

Congres- en vergaderaccommodatie, Museum

Singer Laren is een uniek, particulier cultureel erfgoed dat bestaat uit een museum, theater en beeldentuin. Opgericht in 1956 door het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer. William was een Amerikaanse kunstenaar en Anna, zijn vrouw, een groot liefhebber van klassieke muziek. In het begin van de vorige eeuw kwamen zij in Laren wonen en 1911 bouwden zij de villa ‘De Wilde Zwanen’. Na het overlijden van William liet Anna een museum en een concertzaal aan de villa bouwen.

Het museum toont gedurende het gehele jaar wisselende tentoonstellingen. Een vast onderdeel is Singer Highlights. Deze expositie toont recent verworven aanwinsten in combinatie met hoogtepunten uit de collectie. Het is de ambitie van Singer Laren om de verscheidenheid van het Nederlandse modernisme te laten zien. Zo is de collectie recent aangevuld met werk van belangrijke Nederlandse avant-gardisten. In 2013 kreeg Singer Laren Staand Naakt, op de rug gezien van Jan Sluijters geschonken. Het monumentale werk maakte Sluijters in 1910 op het hoogtepunt van zijn luministische periode. Ook Lodewijk Schelfhout, tijdgenoot van Sluijters, is met een nieuw werk vertegenwoordigd in de collectie. In Rivage, Ardennes uit 1910 inspireerden de landschappen in de Ardennen Schelfhout tot een kubistische vormentaal.  In 2016 heeft Singer Laren het schilderij Ploegen uit 1913 van Bart van der Leck verworven.

Wanneer?

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

* Geopend op Eerste en Tweede Paasdag, 5 mei, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag. Gesloten op maandagen, Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.

Singer Laren

Oude Drift 1
1251 BS Laren Nh

Oude Drift Model.NdtrcItem.HouseNumber