Open Botterdagen in Huizen : seizoensopening

Maritiem vermaak voor jong en oud De Stichting Huizer Botters zal openthaar poorten van de werf voor een bruisende open dag. Het belooft een leuke, spannende en avontuurlijk dagje uit te worden voor het hele gezin maar ook voor de sponsoren en “vrienden” van de Stichting Huizer Botters.

De afgelopen wintermaanden is er met veel plezier gewerkt door een groot aantal vrijwilligers om de historische botters en de botterwerf weer klaar te maken voor het nieuwe vaarseizoen. Een goed moment om het resultaat aan alle bewoners van de regio en belangstellenden te laten zien.
Open dag Huizer botters: heel veel te doen en te zien
Bezoekers kunnen (tegen een geringe bijdrage) meevaren op één van de drie botters op het Gooimeer. Aan de kade ligt een botter voor bezichtiging waar uitleg wordt gegeven over het visserijverleden van de bottervloot van de Zuiderzee.

Dit cultureel erfgoed is iets waar Huizen trots op kan zijn. De Stichting heeft zich tot doel gesteld om ook de jeugd kennis te laten maken met de historie van dit erfgoed en het zeilen met traditionele schepen. Immers de jeugd heeft de toekomst en zij zullen later betrokken worden bij het beheer van deze stoere schepen en traditionele werf.
Bezoekers die enthousiast zijn geworden over deze unieke locatie en de botters van de Stichting Huizer Botters kunnen zich aanmelden als vrijwilliger, sponsor, vriend of “Bramzijger”. Meer informatie: kijk even op de website van de Stichting Huizer Botters: www.huizerbotters.nl

Zaterdag 21 april 2018 Vanaf 10:30 tot 17:30

Havenstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber