Loosdrecht JazzFestival: 2 dagen swingen in de haven!

Muziekfestival, Varia, Jazz of Wereldmuziek

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september vindt wederom het Loosdrecht JazzFestival plaats. De 4e editie van het JazzFestival in nieuwe stijl heeft voor iedereen iets in petto: Van een ClassicJazz Night waar heerlijk ontspannen naar een selectie van topmuzikanten geluisterd kan worden tot “Jazz rond de Haven” voor de kinderen. De uitsmijter is de Soul & Funk Night op zaterdag waarbij het dak eraf gaat met een internationale line-up.

Het Loosdrecht JazzFestival heeft een lange historie die teruggaat naar 1958. Met tussenpozen en onder verschillende namen heeft het festival iedere keer weer een revival gehad. De afgelopen 3 jaren heeft Loosdrecht laten zien een waardig opvolger te kunnen brengen door samen met haar hoofdsponsor Rabobank een kwalitatief en sfeervol festival neer te zetten met als motto: Thuishaven van de Jazz.

Classic Jazz Night en Soul & Funk Night
Na het succes van afgelopen jaren is dit jaar het Loosdrecht JazzFestival verdeeld over twee dagen. Zo kunnen nog meer bezoekers genieten van de uitstekende line-up. Er is goed geluisterd naar de bezoekers van afgelopen jaren die grofweg in twee groepen te verdelen zijn. Een groep die komt voor de “luisterjazz” en het fijn vindt om met gelijkgestemden in de zaal te zitten zonder al te veel omgevingsgeluid. Voor deze bezoekers heeft het Loosdrecht JazzFestival dit jaar op vrijdagavond o.a. Fay Claassen, Gypsy Jazz, Peter Beets and Guests en de Dutch Swing College Band op het programma staan.
De andere groep bezoekers kan op zaterdagavond genieten van de Soul & Funk NIght met internationale artiesten. Dan gaat de grote zaal helemaal los met o.a. Incognito, New Cool Collective feat. Mark Reilly (Matt Bianco) en Bruut.

Festivalsfeer
De botenloods van Jachthaven Het Anker aan de Oud-Loosdrechtsedijk 117 is ook dit jaar het sfeervolle decor van de spectaculaire swing/jazz/soul/acidjazz/funk-grooves optredens. De optredens vinden plaats op verschillende podia en er zijn voldoende loungehoekjes om onder het genot van een drankje te relaxen. Om het festivalsfeertje compleet te maken zijn er zaterdags op het terrein verschillende foodtrucks aanwezig waar de lekkerste hapjes worden bereid.

Jazz rond de haven
Ook aan de kinderen is gedacht: Op zaterdagmiddag staat “Jazz rond de Haven” in het teken van activiteiten voor de hele familie. Bomvol optredens en activiteiten zoals instrumenten maken en workshops. De entree is gratis en bij de foodtrucks op het festivalterrein kun je allemaal lekkere hapjes kopen.

Kaartverkoop
Meer informatie over het festival is te vinden op www.loosdrechtjazzfestival.nl. Daar worden ook online kaartjes verkocht (ClassicJazz Night €29 | Soul & Funk Night €39 | Passe-partout €58 | Jazz rond de Haven: gratis entree.

Wanneer?

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 15 september 2017 19:30 23:30

Contactgegevens

Jachthaven Het Anker

Oud-Loosdrechtsedijk 117
1231 LS Loosdrecht

Oud-Loosdrechtsedijk Model.NdtrcItem.HouseNumber
1231 LS, Loosdrecht