Fafofluf, de Fantastische Formidabele fluffel

Varia, Tentoonstelling

Op eens zijn ze daar … de knuffel vriendjes met ‘iets’ bijzonders. Waar komen ze vandaan, wie zijn ze en waar gaan ze naar toe? De olivos, koebeer en hondraf, ieder met een eigen willetje, een eigen karakter. Sommige zijn lief, andere boos of in zichzelf gekeerd. Wat gaat er in die koppies om? Iedere knuffel is uniek. Ze zijn in Het Goois Kunstkabinet tot leven gekomen.

Beeldend kunstenaar Elganan Jelsma verteld: “Ik was bezig met de voorbereidingen voor een tentoonstelling rond het kinderboek ‘De Waanzinnige Boomhut’. Een serie boeken waarin Andy en Terry (auteur en tekenaar) de meest waanzinnige uitvindingen doen en verhalen beleven. Voor de DOE EXPO wilde ik voor diverse leeftijden iets creëren, zo heb ik bijvoorbeeld een museumvitrine gemaakt met een supervinger, een ninjaslak en zeeaapeitjes. En ik heb de combineermachine gemaakt, waar aan de ene kant dieren ingingen en aan de andere kant vreemde dieren uitkwamen. En hou zo’n machine maar eens tegen. De knuffeldieren vlogen er aan de ene kant in en kwamen er heel anders uit. En eigenlijk vond ik deze ‘nieuwe’ knuffels veel interessanter dan de gewone. Ze keken me aan en ik zag dat er hele verhalen achter die oogjes verborgen zaten. Dus ook toen de tentoonstelling klaar was ben ik door gegaan en kwamen er steeds nieuwe knuffels op mijn pad. Meestal afgedankt en ergens achtergelaten. Toen ben ik doorgegaan en begreep ik dat deze knuffels mij ieder een eigen verhaal gingen vertellen, allemaal beleven ze de wereld anders in hun hoofd. Van ieder uniek exemplaar ging ik houden en ik denk dat meer mensen dat hebben als ze de knuffels in de ogen kijken. Ik ben ze gaan fotograferen, want niet iedereen wil meer een knuffel in huis, maar een foto is altijd welkom. En zo ontstonden de FAFOFLUFS, de fantastische formidabele fluffels. De knuffels en de foto’s worden verkocht en de opbrengst gaat naar een goed doel. Vanuit Stichting PubArt gaat het geld naar de begeleiding van kinderen met autisme, kinderen die de wereld anders beleven. Dus waar de FAFOLUFS naartoe gaan …? Ik hoop dat ze de hele wereld over gaan!”

De Fafoflufs zijn te volgen via een eigen Facebookpagina: www.facebook.com/fafofluf/
Op de website van Stichting PubArt zijn de gegevens te vinden. Een pagina met een pdf met serie II, waar je foto’s of fluffels uit kunt zoeken en bestellen. De foto’s zijn afgedrukt op 13x18 cm en kosten 7,50.
De FAFOFLUFS hebben verschillende prijzen: www.pubart.nl
Voor vragen en info: info@pubart.nl

Wanneer?

Vanaf Dinsdag 1 augustus 2017 tot en met Zaterdag 30 september 2017