Expositie Willem G. van de Hulst 1917 – 2017 Vechtstreek Museum in Maarsen

Varia, Tentoonstelling

Het Vechtsreekmuseum in Maarssen besteedt vanaf 1 maart 2017 aandacht aan de bekende en Multi-getalenteerde “Vechtkanter” Willem G. van de Hulst, die op 4 juni zijn 100e verjaardag gevierd zou hebben.

Het werk van Van de Hulst beslaat een enorm spectrum binnen de beeldende en zelfs ‘literaire’ kunst. Zijn monumentale doeken en bronzen beelden vonden hun weg in heel Europa. Dit jaar wil men in het Vechtstreekmuseum met name een indruk geven van de grote schat aan gouaches, aquarellen, potloodtekeningen en etsen, die vanuit zijn atelier in Nieuwersluis, beschikbaar gesteld zijn door zijn erven.?Ook zal er een deel van zijn vroegere illustratiewerk te zien zijn. Want Van de Hulst was de oudste zoon van W.G. van de Hulst Sr. de schrijver van boeken voor de jeugd. En kinderboeken… daar horen illustraties bij, en die maakte Willem graag.
Een kleine ruimte is ingericht voor deze warme samenwerking tussen vader en zoon Van de Hulst.
Willem G. van de Hulst, met een gedegen vakopleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, bleef echter altijd zijn passie van het vrije schilderen trouw. Op latere leeftijd kwamen daar ook zijn bronzen beelden bij. Sommigen in opdracht, velen ‘uit het hart’. Een paar zullen zien zijn in het museum. Naast een aantal voorbeelden van de ideeën die hij bedacht en maakte als lesmethoden voor de lagere scholen, de bewerking van ‘Inde Soete Suikerbol’, zijn eigen kinderverhalen, heel vroege en ‘oude’ tekeningen, zijn romans voor volwassenen.
Gedurende de looptijd van deze unieke expositie (1 maart - 22 dec. 2017) zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden in en rond het museum. Er zijn twee lezingen, een workshop boetseren en een jubileum concert. Verder kunnen groepen een bezoek brengen aan het atelier van de kunstenaar in Nieuwersluis. Meer informatie is te vinden op de website van het Vechtstreekmuseum www.vechtstreekmuseum.nl.

Wanneer?

Vanaf Woensdag 1 maart 2017 tot en met Vrijdag 22 december 2017

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

Contactgegevens

Vechtstreekmuseum

Diependaalsedijk 19 B
3601 GH Maarssen

Diependaalsedijk Model.NdtrcItem.HouseNumber
3601 GH, Maarssen