Expositie: “Vertellers” in Galerie Pouloeuff in Naarden Vesting

Tentoonstelling

Van 13 januari tot en met 5 maart de eerste expositie van 2017 die we starten met vier designers en hun eindexamenwerk 2016 van de Design Academy Eindhoven. En twee kunstenaars met schilderijen en tekeningen. Alle zes jonge kunstenaars die hun werk gebruiken om te communiceren met de wereld. Iets wat een persoonlijk verhaal of idee is, uit te werken tot een concreet object of kunstwerk waar wij als toeschouwer gebruik van mogen maken. En mogen van genieten. En “luisteren” naar het verhaal achter het werk.

De schilderijen van Ralf Kokke (1989) laten nostalgische onbezorgde tijden zien. Van ver lijken ze vrolijk, opvallend en kleurrijk, echter van dichtbij is er meer verdieping te zien en soms is het werk zelfs verontrustend.
Elke boom heeft zijn eigen uitstraling in de tekeningen van Sigrid Nora van der Mersch (1986) waarbij het seizoen de sfeer bepaalt. Door met potlood en houtskool streepjes naast en over elkaar te zetten, komt er gelaagdheid in de tekeningen.

Tijdens deze expositie worden er ook eindexamenwerken geëxposeerd van 4 ontwerpers die in 2016 zijn afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Dit werk was ook te zien tijden de Dutch Design Week in Eindhoven in 2016.

De meubelstukken van Chan Chiao Chu (1984) zijn afhankelijk van de mens en de mens van het meubelstuk om te kunnen functioneren. Samen is het in balans. Objecten worden fysieke extensies van menselijk ervaren, in plaats van een gewoon ondergeschikt stuk gereedschap.
Mila Chorbadzhieva (1990) haar werken zijn details van monumenten als klein formaat architecturale elementen voor decoratie. Het werk  biedt een nieuwe kijk op de Bulgaarse samenleving door middel van confrontatie, acceptatie en het erkennen van het verleden.
De vrolijk gekleurde tasjes van Océane Algaron (1992) laten de volwassenen weer even kind zijn door allerlei bandjes en kwastjes onderling te mixen en matchen in speelse combinaties. We kunnen onze jeugdige geest weer even omarmen.
De brillen van Robin Pleun Maas (1993) zijn niet alleen brillen maar ook sierraden voor je nek. Deze collectie is ontworpen om de mogelijkheid om te kunnen zien te vieren.

Tijdens de officiële opening op zondag 15 januari is er gelegenheid om de exposanten persoonlijk te ontmoeten tussen 14.00 en 17.00 uur. Om 15.00 uur

zal een openingswoordje plaatsvinden en willen wij graag met u proosten op het nieuwe jaar. Tevens zal de Pouloeuff Publieks Award december 2016 worden uitgereikt.

De expositie is te zien van 13 januari t/m 5 maart 2017, vrij en za van 11.00-17.00 uur, zo van 12.00-17.00 uur.
Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting.
Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation. www.galeriepouloeuff.nl

Wanneer?

Vanaf Vrijdag 13 januari 2017 tot Zondag 5 maart 2017